Boeken over i tjing

De i tjing, ook wel bekend als het Boek der Veranderingen, is een eeuwenoud Chinees orakelboek dat gebruikt wordt om inzicht te krijgen in de toekomst en het heden. Het boek bestaat uit 64 hexagrammen, die elk een specifieke betekenis hebben. De i tjing wordt nog steeds veel gebruikt in de Chinese cultuur en is ook in het Westen populair geworden. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over de i tjing. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

De i tjing: het boek der veranderingen

Dit boek, geschreven door Richard Wilhelm, is een van de bekendste boeken over de i tjing. Wilhelm was een Duitse sinoloog die in de jaren 20 van de vorige eeuw naar China reisde en daar de i tjing bestudeerde. Hij vertaalde het boek naar het Duits en schreef er een uitgebreide inleiding bij. Deze inleiding geeft een goed beeld van de geschiedenis en filosofie achter de i tjing. Het boek is ook in het Nederlands vertaald en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

I tjing voor beginners

Dit boek, geschreven door Harmen Mesker, is een goede introductie tot de i tjing. Het boek legt op een heldere manier uit wat de i tjing is en hoe je het kunt gebruiken. Het boek bevat ook een aantal oefeningen en voorbeelden om de i tjing in de praktijk te brengen. Dit boek is vooral geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met de i tjing en er meer over willen weten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

I tjing: het boek van verandering en wijsheid

Dit boek, geschreven door Brian Browne Walker, is een moderne interpretatie van de i tjing. Walker heeft de hexagrammen op een eigentijdse manier geïnterpreteerd en geeft praktische adviezen voor het gebruik van de i tjing. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat ook een uitgebreide inleiding over de geschiedenis en filosofie achter de i tjing. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

I tjing: het boek van verandering

Dit boek, geschreven door Stephen Karcher, is een diepgaande studie van de i tjing. Karcher heeft de hexagrammen op een unieke manier geïnterpreteerd en geeft een dieper inzicht in de betekenis van de i tjing. Het boek bevat ook een aantal oefeningen en meditaties om de i tjing in de praktijk te brengen. Dit boek is vooral geschikt voor mensen die al bekend zijn met de i tjing en er meer over willen weten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de i tjing, van introducties voor beginners tot diepgaande studies voor gevorderden. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis en filosofie achter de i tjing of praktische adviezen wilt voor het gebruik ervan, er is een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Of je nu een fysiek boek wilt kopen of een e-book, er is altijd een optie die bij jou past. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de i tjing en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Plaats een reactie