Boeken over identiteit

Identiteit is een onderwerp dat ons allemaal bezighoudt. Wie zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp, van romans tot wetenschappelijke studies. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over identiteit bespreken en waar je deze kunt kopen.

Romans over identiteit

Een van de meest populaire genres als het gaat om boeken over identiteit zijn romans. Hieronder vind je een aantal aanraders:

De avonden – Gerard Reve

De avonden is een klassieker uit de Nederlandse literatuur en gaat over de zoektocht naar identiteit van de hoofdpersoon Frits van Egters. Het boek speelt zich af in de jaren vijftig en beschrijft de eenzaamheid en verveling van het dagelijks leven. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De ontdekking van de hemel – Harry Mulisch

De ontdekking van de hemel is een epische roman waarin de zoektocht naar identiteit centraal staat. Het boek gaat over twee vrienden, Max en Onno, die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van de mensheid. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De acht bergen – Paolo Cognetti

De acht bergen is een prachtige roman over vriendschap, familie en identiteit. Het boek gaat over de vriendschap tussen Pietro en Bruno, die samen opgroeien in de bergen van Noord-Italië. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Non-fictie boeken over identiteit

Naast romans zijn er ook talloze non-fictie boeken geschreven over identiteit. Hieronder vind je een aantal aanraders:

De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

In De kracht van kwetsbaarheid beschrijft Brené Brown hoe kwetsbaarheid ons kan helpen om een beter leven te leiden. Het boek gaat over de zoektocht naar authenticiteit en hoe we ons kunnen verbinden met anderen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

In De meeste mensen deugen beschrijft Rutger Bregman hoe de mens van nature goed is. Het boek gaat over de zoektocht naar identiteit en hoe we ons kunnen verbinden met anderen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De menselijke maat – Salomon Kroonenberg

In De menselijke maat beschrijft Salomon Kroonenberg hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Het boek gaat over de zoektocht naar identiteit en hoe we ons kunnen verbinden met de wereld om ons heen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over identiteit, zowel in de vorm van romans als non-fictie boeken. In dit artikel hebben we een aantal aanraders besproken en waar je deze kunt kopen. Of je nu op zoek bent naar een klassieker uit de Nederlandse literatuur of een wetenschappelijke studie over identiteit, er is voor ieder wat wils.

Plaats een reactie