Boeken over India

India is een land met een rijke geschiedenis, cultuur en tradities. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit fascinerende land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over India bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Shantaram – Gregory David Roberts

Shantaram is een epische roman die zich afspeelt in de straten van Mumbai. Het boek vertelt het verhaal van Lin, een Australische bankrover die ontsnapt uit de gevangenis en naar India vlucht. Daar ontdekt hij een nieuwe wereld vol kleurrijke personages en avonturen. Het boek is gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteur, Gregory David Roberts, die zelf jarenlang in India heeft gewoond. Shantaram is een meeslepend verhaal dat je meeneemt op een reis door de straten van Mumbai en de ziel van India.

Shantaram is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. The God of Small Things – Arundhati Roy

The God of Small Things is een roman die zich afspeelt in Kerala, een staat in het zuiden van India. Het boek vertelt het verhaal van een tweeling, Estha en Rahel, die opgroeien in een familie die verscheurd wordt door geheimen en tragedie. Het boek is geschreven door Arundhati Roy, een Indiase schrijfster en activist. The God of Small Things won de Booker Prize in 1997 en wordt beschouwd als een van de beste boeken over India ooit geschreven.

The God of Small Things is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. India After Gandhi – Ramachandra Guha

India After Gandhi is een non-fictie boek dat de geschiedenis van India beschrijft na de onafhankelijkheid in 1947. Het boek is geschreven door Ramachandra Guha, een van India’s meest vooraanstaande historici. India After Gandhi is een uitgebreide en gedetailleerde analyse van de politieke, sociale en economische ontwikkelingen van India na de onafhankelijkheid. Het boek biedt inzicht in de uitdagingen en kansen waarmee India te maken heeft gehad sinds de onafhankelijkheid en is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van India.

India After Gandhi is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. The White Tiger – Aravind Adiga

The White Tiger is een roman die zich afspeelt in het moderne India. Het boek vertelt het verhaal van Balram Halwai, een arme chauffeur die opklimt tot een succesvolle ondernemer. Het boek is geschreven door Aravind Adiga, een Indiase schrijver die in 2008 de Booker Prize won voor dit boek. The White Tiger is een scherpzinnige en humoristische kritiek op de sociale en economische ongelijkheid in India en biedt een uniek perspectief op het moderne India.

The White Tiger is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. A Passage to India – E.M. Forster

A Passage to India is een klassieke roman die zich afspeelt in het India van de jaren 20 van de vorige eeuw. Het boek vertelt het verhaal van een Britse vrouw, Adela Quested, die naar India reist en betrokken raakt bij een rechtszaak tegen een Indiase man, Aziz. Het boek is geschreven door E.M. Forster, een Engelse schrijver die zelf in India heeft gewoond. A Passage to India is een meesterwerk van de Engelse literatuur en biedt een diepgaand inzicht in de koloniale verhoudingen tussen India en Groot-Brittannië.

A Passage to India is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

India is een land met een rijke literaire traditie en er zijn talloze boeken geschreven over dit fascinerende land. Of je nu geïnteresseerd bent in romans, non-fictie of geschiedenis, er is altijd wel een boek over India dat bij je past. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van de vele boeken die er zijn. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over India te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de rijke cultuur en geschiedenis van dit prachtige land.

Plaats een reactie