Boeken over industrieel ontwerp

Industrieel ontwerp is een vakgebied dat zich richt op het ontwerpen van producten die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het is een discipline die zich bezighoudt met het ontwerpen van producten die niet alleen nuttig zijn, maar ook mooi om naar te kijken. Er zijn talloze boeken geschreven over industrieel ontwerp, variërend van praktische handleidingen tot inspirerende koffietafelboeken. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over industrieel ontwerp bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “The Design of Everyday Things” van Don Norman

“The Design of Everyday Things” is een klassieker op het gebied van industrieel ontwerp. Het boek is geschreven door Don Norman, een vooraanstaand ontwerper en wetenschapper op het gebied van menselijke cognitie. In het boek bespreekt Norman de principes van goed ontwerp en hoe deze kunnen worden toegepast op alledaagse objecten. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat talloze voorbeelden van goed en slecht ontwerp. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in industrieel ontwerp.

“The Design of Everyday Things” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

2. “Seductive Interaction Design” van Stephen Anderson

“Seductive Interaction Design” is een boek dat zich richt op de emotionele aspecten van ontwerp. Het boek is geschreven door Stephen Anderson, een ontwerper en consultant die gespecialiseerd is in het ontwerpen van interactieve systemen. In het boek bespreekt Anderson hoe ontwerpers kunnen inspelen op de emotionele behoeften van gebruikers en hoe ze kunnen zorgen voor een aantrekkelijke en boeiende gebruikerservaring.

“Seductive Interaction Design” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

3. “The Elements of User Experience” van Jesse James Garrett

“The Elements of User Experience” is een boek dat zich richt op het ontwerpen van gebruikerservaringen. Het boek is geschreven door Jesse James Garrett, een ontwerper en consultant die bekend staat om zijn werk op het gebied van webdesign. In het boek bespreekt Garrett de verschillende elementen die van invloed zijn op de gebruikerservaring, zoals bruikbaarheid, toegankelijkheid en esthetiek. Het boek bevat talloze voorbeelden en praktische tips voor het ontwerpen van effectieve gebruikerservaringen.

“The Elements of User Experience” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

4. “Designing for Interaction” van Dan Saffer

“Designing for Interaction” is een boek dat zich richt op het ontwerpen van interactieve systemen. Het boek is geschreven door Dan Saffer, een ontwerper en consultant die gespecialiseerd is in het ontwerpen van digitale producten. In het boek bespreekt Saffer de verschillende aspecten van interactief ontwerp, zoals gebruikersonderzoek, informatiearchitectuur en prototyping. Het boek bevat talloze voorbeelden en praktische tips voor het ontwerpen van effectieve interactieve systemen.

“Designing for Interaction” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

5. “The Industrial Design Reader” van Carma Gorman

“The Industrial Design Reader” is een verzameling van essays en artikelen over industrieel ontwerp. Het boek is samengesteld door Carma Gorman, een professor in de kunstgeschiedenis die gespecialiseerd is in industrieel ontwerp. Het boek bevat bijdragen van vooraanstaande ontwerpers en theoretici, zoals Raymond Loewy, Victor Papanek en Donald Norman. Het is een uitstekende bron van informatie en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in industrieel ontwerp.

“The Industrial Design Reader” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over industrieel ontwerp, variërend van praktische handleidingen tot inspirerende koffietafelboeken. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken besproken, waaronder “The Design of Everyday Things” van Don Norman, “Seductive Interaction Design” van Stephen Anderson, “The Elements of User Experience” van Jesse James Garrett, “Designing for Interaction” van Dan Saffer en “The Industrial Design Reader” van Carma Gorman. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com. Of je nu een beginnende ontwerper bent of een doorgewinterde professional, deze boeken bieden waardevolle inzichten en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in industrieel ontwerp.

Plaats een reactie