Boeken over inheemse planten

De natuur in Nederland is prachtig en divers. Inheemse planten spelen hierin een belangrijke rol. Deze planten zijn van nature in ons land aanwezig en hebben zich aangepast aan de Nederlandse omstandigheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over inheemse planten. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Planten van hier

Een van de bekendste boeken over inheemse planten is ‘Planten van hier’ van auteurs Henny Ketelaar en Hans van der Lans. Dit boek beschrijft meer dan 800 soorten inheemse planten die in Nederland voorkomen. Het boek is opgedeeld in verschillende plantenfamilies en bevat prachtige foto’s en tekeningen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de ecologie en de geschiedenis van de planten. ‘Planten van hier’ is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse flora.

Je kunt ‘Planten van hier’ onder andere kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Wilde planten in Nederland en België

‘Wilde planten in Nederland en België’ is geschreven door Ton Denters en bevat meer dan 1400 soorten wilde planten die in Nederland en België voorkomen. Het boek is opgedeeld in verschillende plantenfamilies en bevat prachtige foto’s en tekeningen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de ecologie en de geschiedenis van de planten. ‘Wilde planten in Nederland en België’ is een uitgebreid naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse flora.

Je kunt ‘Wilde planten in Nederland en België’ onder andere kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De nieuwe gids voor de niet-bestaande vogels van Europa

Hoewel dit boek niet specifiek over inheemse planten gaat, willen we het toch noemen. ‘De nieuwe gids voor de niet-bestaande vogels van Europa’ is geschreven door Karel van Laarhoven en bevat prachtige tekeningen van niet-bestaande vogels. Deze vogels zijn gebaseerd op inheemse planten en de tekeningen zijn dan ook een ode aan de Nederlandse flora. Het boek is een prachtig kunstwerk en een aanrader voor iedereen die van natuur en kunst houdt.

Je kunt ‘De nieuwe gids voor de niet-bestaande vogels van Europa’ onder andere kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Flora van Nederland

‘Flora van Nederland’ is geschreven door Henk Eggelte en bevat meer dan 2000 soorten planten die in Nederland voorkomen. Het boek is opgedeeld in verschillende plantenfamilies en bevat prachtige foto’s en tekeningen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de ecologie en de geschiedenis van de planten. ‘Flora van Nederland’ is een uitgebreid naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse flora.

Je kunt ‘Flora van Nederland’ onder andere kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De Nederlandse flora in kleur

‘De Nederlandse flora in kleur’ is geschreven door H.C. D. de Wit en bevat meer dan 1000 soorten planten die in Nederland voorkomen. Het boek is opgedeeld in verschillende plantenfamilies en bevat prachtige kleurenfoto’s. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de ecologie en de geschiedenis van de planten. ‘De Nederlandse flora in kleur’ is een prachtig naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse flora.

Je kunt ‘De Nederlandse flora in kleur’ onder andere kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over inheemse planten in Nederland. Deze boeken zijn niet alleen interessant voor natuurliefhebbers, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en ecologie van ons land. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die een goed beeld geven van de Nederlandse flora. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om meer te leren over de prachtige inheemse planten in ons land.

Plaats een reactie