Boeken over Iran

Iran is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit land. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Persepolis

Persepolis is een graphic novel geschreven door Marjane Satrapi. Het boek vertelt het verhaal van Satrapi’s jeugd in Iran tijdens en na de Islamitische Revolutie. Het boek is niet alleen een persoonlijk verhaal, maar geeft ook een goed beeld van de politieke situatie in Iran in die tijd. Persepolis is een internationale bestseller en is vertaald in meer dan 40 talen.

Persepolis is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De sjah

De sjah is een biografie geschreven door Abbas Milani. Het boek vertelt het verhaal van Mohammad Reza Pahlavi, de laatste sjah van Iran. Milani beschrijft de opkomst van de sjah, zijn regering en uiteindelijke val. Het boek geeft een goed beeld van de politieke situatie in Iran in de 20e eeuw.

De sjah is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De tuin van de pauwen

De tuin van de pauwen is een roman geschreven door Anita Amirrezvani. Het boek speelt zich af in het 17e-eeuwse Iran en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haar weg probeert te vinden in een door mannen gedomineerde samenleving. Het boek geeft een goed beeld van de Perzische cultuur en geschiedenis.

De tuin van de pauwen is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Iran: A Modern History

Iran: A Modern History is een geschiedenisboek geschreven door Abbas Amanat. Het boek beschrijft de geschiedenis van Iran vanaf de Safavid-dynastie tot aan de Islamitische Revolutie. Het boek geeft een goed beeld van de politieke, sociale en culturele ontwikkelingen in Iran gedurende deze periode.

Iran: A Modern History is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De complete Perzische keuken

De complete Perzische keuken is een kookboek geschreven door Mounir Toub en Nadia Zerouali. Het boek bevat meer dan 200 recepten uit de Perzische keuken. Het boek geeft niet alleen een goed beeld van de Perzische keuken, maar ook van de Perzische cultuur en geschiedenis.

De complete Perzische keuken is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Iran, variërend van romans tot geschiedenisboeken en kookboeken. Deze boeken geven een goed beeld van de Perzische cultuur, geschiedenis en politieke situatie. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Iran, de Perzische keuken of gewoon een goed boek wilt lezen, er is altijd wel een boek over Iran dat bij je past.

Plaats een reactie