Boeken over islamitisch recht

Islamitisch recht, ook wel bekend als sharia, is een belangrijk onderdeel van de islamitische religie. Het omvat de regels en voorschriften die moslims moeten volgen in hun dagelijks leven. Er zijn veel boeken geschreven over islamitisch recht, die dienen als leidraad voor moslims over de hele wereld. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste boeken over islamitisch recht bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

De Koran

De Koran is het heilige boek van de islam en bevat de basisprincipes van het islamitisch recht. Het is geschreven in het Arabisch en bevat 114 hoofdstukken, die bekend staan als soera’s. De Koran bevat richtlijnen voor alle aspecten van het leven, waaronder religieuze praktijken, ethiek, sociale relaties en economie. Het is een belangrijke bron van islamitisch recht en wordt beschouwd als het woord van God.

De Koran is verkrijgbaar in verschillende vertalingen in het Nederlands. Enkele van de meest populaire vertalingen zijn:

  • De Koran – vertaald door Fred Leemhuis
  • De Koran – vertaald door Kader Abdolah
  • De Koran – vertaald door Prof. Dr. J.H. Kramers

Deze vertalingen zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij websites zoals Bol.com en Amazon.

De Hadith

De Hadith is een verzameling van de uitspraken en handelingen van de profeet Mohammed. Het is een belangrijke bron van islamitisch recht en wordt gebruikt om de Koran te interpreteren en toe te passen op het dagelijks leven. De Hadith bevat duizenden verhalen en uitspraken van de profeet Mohammed en zijn metgezellen.

Er zijn verschillende verzamelingen van de Hadith beschikbaar in het Nederlands, waaronder:

  • Sahih Bukhari – vertaald door Prof. Dr. H. Benaissa
  • Sahih Muslim – vertaald door Prof. Dr. H. Benaissa
  • Sunan Abu Dawud – vertaald door Prof. Dr. H. Benaissa

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij websites zoals Bol.com en Amazon.

De Fiqh

De Fiqh is de islamitische jurisprudentie en omvat de regels en voorschriften die moslims moeten volgen in hun dagelijks leven. Het is gebaseerd op de Koran en de Hadith en wordt gebruikt om de islamitische wetgeving te interpreteren en toe te passen. Er zijn verschillende boeken geschreven over de Fiqh, die dienen als leidraad voor moslims over de hele wereld.

Enkele van de belangrijkste boeken over de Fiqh zijn:

  • Al-Muwatta – geschreven door Imam Malik
  • Al-Shafi’i’s Risala – geschreven door Imam Al-Shafi’i
  • Al-Hidayah – geschreven door Burhan al-Din al-Marghinani

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij websites zoals Bol.com en Amazon.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over islamitisch recht, die dienen als leidraad voor moslims over de hele wereld. De Koran, de Hadith en de Fiqh zijn de belangrijkste bronnen van islamitisch recht en er zijn verschillende vertalingen en verzamelingen beschikbaar in het Nederlands. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij websites zoals Bol.com en Amazon. Het is belangrijk voor moslims om deze boeken te bestuderen en te begrijpen, zodat ze de regels en voorschriften van de islamitische religie kunnen volgen.

Plaats een reactie