Boeken over jagen

De jacht is een eeuwenoude traditie die nog steeds veel beoefenaars kent. Voor de jagers onder ons zijn er talloze boeken geschreven over de jacht. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. Jagen in Nederland

Als je in Nederland jaagt, is het boek ‘Jagen in Nederland’ van Willem Bakker een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de verschillende jachtvormen in Nederland en de regels die daarbij gelden. Ook worden de verschillende diersoorten die in Nederland bejaagd worden besproken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Jagen in Afrika

Als je op zoek bent naar avontuur en wilt jagen in Afrika, dan is het boek ‘Jagen in Afrika’ van Peter Flack een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de verschillende jachtvormen in Afrika en de regels die daarbij gelden. Ook worden de verschillende diersoorten die in Afrika bejaagd worden besproken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Jagen voor beginners

Als je net begint met jagen, is het boek ‘Jagen voor beginners’ van Jeroen van der Kooij een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de verschillende jachtvormen en de regels die daarbij gelden. Ook worden de verschillende diersoorten die in Nederland bejaagd worden besproken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Jagen en wildbeheer

Als je geïnteresseerd bent in wildbeheer, is het boek ‘Jagen en wildbeheer’ van Jan Baan een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de verschillende aspecten van wildbeheer en hoe jagers hieraan bijdragen. Ook worden de verschillende diersoorten die in Nederland bejaagd worden besproken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Jagen in de bergen

Als je graag jaagt in de bergen, is het boek ‘Jagen in de bergen’ van Hans van den Brink een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de verschillende jachtvormen in de bergen en de regels die daarbij gelden. Ook worden de verschillende diersoorten die in de bergen bejaagd worden besproken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. Jagen en koken

Als je na het jagen graag je eigen wild bereidt, is het boek ‘Jagen en koken’ van Angélique Schmeinck een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van verschillende recepten met wild en hoe je deze het beste kunt bereiden. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

7. Jagen en natuur

Als je geïnteresseerd bent in de natuur en het behoud daarvan, is het boek ‘Jagen en natuur’ van Frans van der Helm een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van hoe jagers bijdragen aan het behoud van de natuur en hoe zij zich inzetten voor het behoud van diersoorten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

8. Jagen en ethiek

Als je geïnteresseerd bent in de ethische aspecten van de jacht, is het boek ‘Jagen en ethiek’ van Pauline de Bok een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de verschillende ethische vraagstukken rondom de jacht en hoe jagers hiermee omgaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over de jacht. Of je nu een beginnende jager bent of al jarenlange ervaring hebt, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie