Boeken over jazz

Jazz is een muziekgenre dat al meer dan een eeuw bestaat en nog steeds populair is. Het is een genre dat zich kenmerkt door improvisatie en spontaniteit. Jazzmuzikanten hebben een unieke manier van spelen en hebben een enorme invloed gehad op de muziekwereld. Er zijn veel boeken geschreven over jazz, variërend van biografieën van beroemde jazzmuzikanten tot boeken over de geschiedenis van jazz. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over jazz bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. The Jazz Standards: A Guide to the Repertoire

Dit boek is geschreven door Ted Gioia en is een uitgebreide gids voor de jazzstandaarden. Het boek bevat informatie over de geschiedenis van de jazzstandaarden en de muzikanten die ze hebben gespeeld. Het boek bevat ook analyses van de muziek en de teksten van de jazzstandaarden. Dit boek is een must-have voor elke jazzliefhebber die meer wil weten over de jazzstandaarden.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. Jazz: A History of America’s Music

Dit boek is geschreven door Geoffrey C. Ward en Ken Burns en is een uitgebreide geschiedenis van jazz. Het boek begint bij de oorsprong van jazz in New Orleans en gaat door tot de moderne jazz. Het boek bevat ook informatie over de belangrijkste jazzmuzikanten en hun bijdragen aan de jazzmuziek. Dit boek is een geweldige bron voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van jazz.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

3. Miles: The Autobiography

Dit boek is geschreven door Miles Davis en Quincy Troupe en is de autobiografie van Miles Davis, een van de grootste jazzmuzikanten aller tijden. Het boek bevat informatie over Davis’ leven en carrière, evenals zijn persoonlijke leven en relaties. Het boek biedt ook inzicht in de jazzmuziek en de creatieve processen van Davis. Dit boek is een must-read voor elke jazzliefhebber en biedt een uniek inzicht in het leven van een jazzlegende.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

4. Jazz: The Smithsonian Anthology

Dit boek is geschreven door Ted Gioia en is een uitgebreide gids voor de geschiedenis van jazz. Het boek bevat informatie over de belangrijkste jazzmuzikanten en hun bijdragen aan de jazzmuziek. Het boek bevat ook analyses van de muziek en de teksten van de jazzstandaarden. Dit boek is een geweldige bron voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van jazz.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

5. The Jazz Book: From Ragtime to Fusion and Beyond

Dit boek is geschreven door Joachim-Ernst Berendt en is een uitgebreide gids voor de geschiedenis van jazz. Het boek begint bij de oorsprong van jazz in New Orleans en gaat door tot de moderne jazz. Het boek bevat ook informatie over de belangrijkste jazzmuzikanten en hun bijdragen aan de jazzmuziek. Dit boek is een geweldige bron voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van jazz.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over jazz en de geschiedenis van jazz. Deze boeken bieden een uniek inzicht in de jazzmuziek en de creatieve processen van jazzmuzikanten. Of je nu een jazzliefhebber bent of gewoon meer wilt weten over de geschiedenis van jazz, deze boeken zijn een geweldige bron van informatie. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Begin met lezen en ontdek de fascinerende wereld van jazz!

Plaats een reactie