Boeken over jeugdcriminaliteit

Jeugdcriminaliteit is een actueel onderwerp waar veel over geschreven wordt. Er zijn verschillende boeken te vinden die dit onderwerp behandelen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. ‘Spijt!’ van Carry Slee

‘Spijt!’ is een boek van Carry Slee dat gaat over pesten en de gevolgen daarvan. Het verhaal gaat over Jochem, een jongen die gepest wordt op school. Zijn klasgenoten maken hem het leven zuur en hij voelt zich steeds eenzamer. Uiteindelijk loopt het helemaal uit de hand en heeft het pesten fatale gevolgen.

Dit boek is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst

‘De helaasheid der dingen’ is een autobiografische roman van Dimitri Verhulst. Het boek gaat over zijn jeugd in een Vlaams dorpje en de problemen waar hij en zijn familie mee te maken kregen. Zijn vader was alcoholist en zijn ooms waren allemaal criminelen.

Dit boek is geschikt voor volwassenen en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ‘Boy 7’ van Mirjam Mous

‘Boy 7’ is een spannende thriller van Mirjam Mous. Het verhaal gaat over Sam, die wakker wordt in een verlaten metrostation zonder enige herinnering aan wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen. Al snel ontdekt hij dat hij gezocht wordt door de politie en dat hij betrokken is bij een gevaarlijk experiment.

Dit boek is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. ‘De jongen die zijn vader zocht’ van John Boyne

‘De jongen die zijn vader zocht’ is een boek van John Boyne, de auteur van ‘De jongen in de gestreepte pyjama’. Het verhaal gaat over Alfie, een jongen die op zoek gaat naar zijn vader die hij nooit heeft gekend. Zijn zoektocht brengt hem naar Londen, waar hij in aanraking komt met de onderwereld.

Dit boek is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. ‘De kinderen van Calais’ van Lara Taveirne

‘De kinderen van Calais’ is een boek van Lara Taveirne dat gaat over de vluchtelingencrisis en de problemen waar jonge vluchtelingen mee te maken krijgen. Het verhaal gaat over de 14-jarige Max, die samen met zijn zusje op de vlucht is voor oorlog en geweld. Ze komen terecht in het vluchtelingenkamp in Calais, waar ze moeten zien te overleven.

Dit boek is geschikt voor volwassenen en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken te vinden over jeugdcriminaliteit. Of het nu gaat over pesten, criminaliteit of de vluchtelingencrisis, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Lees ze en ontdek de verhalen achter de problemen waar jongeren mee te maken kunnen krijgen.

Plaats een reactie