Boeken over journalistiek

Journalistiek is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is de taak van journalisten om ons te informeren over wat er in de wereld gebeurt. Er zijn veel boeken geschreven over journalistiek, variërend van handleidingen voor beginners tot diepgaande analyses van de rol van de media in de samenleving. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over journalistiek bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. De Journalistieke Canon

De Journalistieke Canon is een boek geschreven door Huub Wijfjes en Frank Harbers. Het boek behandelt de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek en de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen eeuw. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Journalistiek schrijven

Journalistiek schrijven is een handleiding voor beginnende journalisten geschreven door Henk Asbreuk. Het boek behandelt alle aspecten van het schrijven van journalistieke teksten, van het vinden van een onderwerp tot het schrijven van een artikel. Het boek is zeer praktisch en bevat veel voorbeelden en oefeningen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De macht van de media

De macht van de media is een boek geschreven door Jan Bierhoff en behandelt de rol van de media in de samenleving. Het boek gaat in op de vraag of de media een positieve of negatieve invloed hebben op de samenleving en hoe de media hun macht kunnen gebruiken. Het boek is zeer actueel en relevant in deze tijd van fake news en alternatieve feiten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De journalist als poortwachter

De journalist als poortwachter is een boek geschreven door Nico Drok en gaat in op de vraag hoe journalisten bepalen wat wel en niet nieuws is. Het boek behandelt de rol van journalisten als poortwachters van het nieuws en hoe zij beslissen welke informatie wel en niet wordt gepubliceerd. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De nieuwe journalistiek

De nieuwe journalistiek is een boek geschreven door Mark Deuze en gaat in op de veranderingen in de journalistiek als gevolg van de opkomst van het internet en de sociale media. Het boek behandelt de vraag hoe journalisten zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en hoe zij kunnen blijven voldoen aan de eisen van het vak. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over journalistiek, variërend van handleidingen voor beginners tot diepgaande analyses van de rol van de media in de samenleving. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over journalistiek besproken en waar je deze kunt kopen. Of je nu een beginnende journalist bent of gewoon geïnteresseerd bent in de rol van de media in onze samenleving, er is altijd wel een boek dat bij je past.

Plaats een reactie