Boeken over juridisch schrijven

Als jurist is het van groot belang om goed te kunnen schrijven. Juridisch schrijven is namelijk een vak apart. Het is belangrijk om duidelijk en helder te kunnen communiceren, zodat de boodschap goed overkomt. Er zijn verschillende boeken over juridisch schrijven te vinden die je kunnen helpen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Juridisch schrijven

‘Juridisch schrijven’ is een boek geschreven door Willem Wiggers en is bedoeld voor studenten en professionals die hun schrijfvaardigheden willen verbeteren. Het boek behandelt onder andere de structuur van juridische teksten, het gebruik van argumenten en het schrijven van conclusies. Ook wordt er aandacht besteed aan het schrijven van brieven en e-mails. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Schrijven voor juristen

‘Schrijven voor juristen’ is geschreven door Janneke Bavelinck en is bedoeld voor juristen die hun schrijfvaardigheden willen verbeteren. Het boek behandelt onder andere de structuur van juridische teksten, het gebruik van argumenten en het schrijven van conclusies. Ook wordt er aandacht besteed aan het schrijven van brieven en e-mails. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Juridisch correct schrijven

‘Juridisch correct schrijven’ is geschreven door Jolanda van der Vliet en is bedoeld voor juristen die hun schrijfvaardigheden willen verbeteren. Het boek behandelt onder andere de structuur van juridische teksten, het gebruik van argumenten en het schrijven van conclusies. Ook wordt er aandacht besteed aan het schrijven van brieven en e-mails. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Schrijven in de juridische praktijk

‘Schrijven in de juridische praktijk’ is geschreven door Janneke Bavelinck en is bedoeld voor juristen die hun schrijfvaardigheden willen verbeteren. Het boek behandelt onder andere de structuur van juridische teksten, het gebruik van argumenten en het schrijven van conclusies. Ook wordt er aandacht besteed aan het schrijven van brieven en e-mails. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Juridisch schrijven voor niet-juristen

‘Juridisch schrijven voor niet-juristen’ is geschreven door Willem Wiggers en is bedoeld voor mensen die geen juridische achtergrond hebben, maar wel te maken hebben met juridische teksten. Het boek behandelt onder andere de structuur van juridische teksten, het gebruik van argumenten en het schrijven van conclusies. Ook wordt er aandacht besteed aan het schrijven van brieven en e-mails. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over juridisch schrijven te vinden die je kunnen helpen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Of je nu een student bent of een professional, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Door te investeren in je schrijfvaardigheden, kun je jezelf onderscheiden en beter communiceren met anderen.

Plaats een reactie