Boeken over juridische onderzoeksmethoden

Als je een juridisch onderzoek wilt uitvoeren, is het belangrijk om te weten welke onderzoeksmethoden je kunt gebruiken. Er zijn verschillende boeken beschikbaar die je kunnen helpen bij het begrijpen en toepassen van deze methoden. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over juridische onderzoeksmethoden en waar je deze kunt kopen.

1. Juridisch onderzoek

‘Juridisch onderzoek’ van Willem Konijnenbelt is een uitstekend boek voor iedereen die zich bezighoudt met juridisch onderzoek. Het boek behandelt verschillende onderzoeksmethoden, zoals literatuuronderzoek, jurisprudentieonderzoek en empirisch onderzoek. Daarnaast gaat het boek in op de verschillende fasen van een onderzoek, zoals het formuleren van de onderzoeksvraag en het analyseren van de resultaten.

Je kunt ‘Juridisch onderzoek’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

‘Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek’ van C.J. Loonstra is een ander boek dat zeer geschikt is voor iedereen die zich bezighoudt met juridisch onderzoek. Het boek behandelt verschillende onderzoeksmethoden, zoals literatuuronderzoek, jurisprudentieonderzoek en empirisch onderzoek. Daarnaast gaat het boek in op de verschillende fasen van een onderzoek, zoals het formuleren van de onderzoeksvraag en het analyseren van de resultaten.

Je kunt ‘Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Praktijkboek juridisch onderzoek

‘Praktijkboek juridisch onderzoek’ van M. van der Linden en M. van der Steen is een praktisch boek dat je stap voor stap door het onderzoeksproces leidt. Het boek behandelt verschillende onderzoeksmethoden, zoals literatuuronderzoek, jurisprudentieonderzoek en empirisch onderzoek. Daarnaast gaat het boek in op de verschillende fasen van een onderzoek, zoals het formuleren van de onderzoeksvraag en het analyseren van de resultaten.

Je kunt ‘Praktijkboek juridisch onderzoek’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Onderzoeksmethoden voor de juridische praktijk

‘Onderzoeksmethoden voor de juridische praktijk’ van J. van der Hoeven en M. van der Linden is een praktisch boek dat je stap voor stap door het onderzoeksproces leidt. Het boek behandelt verschillende onderzoeksmethoden, zoals literatuuronderzoek, jurisprudentieonderzoek en empirisch onderzoek. Daarnaast gaat het boek in op de verschillende fasen van een onderzoek, zoals het formuleren van de onderzoeksvraag en het analyseren van de resultaten.

Je kunt ‘Onderzoeksmethoden voor de juridische praktijk’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Handboek juridische argumentatie

‘Handboek juridische argumentatie’ van E. van de Bunt en R. van den Hoven van Genderen is een boek dat zich richt op de argumentatie in juridische teksten. Het boek behandelt verschillende argumentatietechnieken en gaat in op de vraag hoe je deze technieken kunt toepassen in juridische teksten. Daarnaast gaat het boek in op de verschillende fasen van een onderzoek, zoals het formuleren van de onderzoeksvraag en het analyseren van de resultaten.

Je kunt ‘Handboek juridische argumentatie’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken beschikbaar die je kunnen helpen bij het uitvoeren van een juridisch onderzoek. De boeken behandelen verschillende onderzoeksmethoden en gaan in op de verschillende fasen van een onderzoek. Daarnaast zijn er boeken beschikbaar die zich richten op de argumentatie in juridische teksten. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie