Boeken over kanker

Kanker is een ziekte die veel mensen treft. Het kan een moeilijke en emotionele tijd zijn voor zowel de patiënt als de familie en vrienden. Gelukkig zijn er veel boeken over kanker geschreven die kunnen helpen bij het begrijpen van de ziekte en het omgaan met de gevolgen ervan. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over kanker bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “De kracht van betekenis” door Emily Esfahani Smith

Dit boek gaat niet specifiek over kanker, maar het kan wel helpen bij het vinden van betekenis en doel in het leven, wat vooral belangrijk kan zijn voor mensen die met kanker te maken hebben. Het boek onderzoekt de vier pijlers van betekenis – verbinding, doel, verhaal en transcendentie – en biedt praktische tips om deze pijlers in ons eigen leven te versterken. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. “Kanker voor beginners” door Adam Kay

Dit boek is geschreven door een voormalige arts die zelf kanker heeft gehad. Het is een humoristisch en eerlijk verslag van zijn ervaringen met de ziekte en de behandelingen. Het boek biedt inzicht in de medische wereld en hoe het is om patiënt te zijn. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. “Het grote boek van de borstkanker” door Marieke Breunesse en Sabine Pauwels

Dit boek is specifiek gericht op borstkanker en biedt informatie over de ziekte, de behandelingen en het leven na de behandeling. Het boek bevat ook persoonlijke verhalen van vrouwen die borstkanker hebben gehad en hoe zij ermee omgingen. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. “Kanker is geen ziekte” door Andreas Moritz

Dit boek biedt een alternatieve kijk op kanker en stelt dat het geen ziekte is, maar een natuurlijk proces van het lichaam om zichzelf te genezen. Het boek biedt inzicht in de oorzaken van kanker en hoe het kan worden voorkomen en behandeld zonder conventionele medicijnen. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. “De kanker overleven” door David Servan-Schreiber

Dit boek is geschreven door een arts die zelf kanker heeft gehad en biedt praktische tips voor het omgaan met de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het boek bespreekt ook de rol van voeding en levensstijl bij het voorkomen en behandelen van kanker. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

6. “Kankerklas” door Mirjam van der Vegt

Dit boek is geschreven door een vrouw die zelf kanker heeft gehad en biedt inzicht in de emotionele en spirituele aspecten van de ziekte. Het boek biedt praktische tips voor het omgaan met angst en stress en het vinden van hoop en kracht. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

7. “Kanker, je zult het maar hebben” door Valérie Mouton

Dit boek is geschreven door een vrouw die zelf kanker heeft gehad en biedt inzicht in de emotionele en praktische aspecten van de ziekte. Het boek bevat persoonlijke verhalen van mensen die kanker hebben gehad en hoe zij ermee omgingen. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

8. “Kanker, een nieuwe kijk op een oude ziekte” door Servaas Bingé

Dit boek biedt een wetenschappelijke kijk op kanker en bespreekt de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling en preventie van de ziekte. Het boek biedt ook praktische tips voor het omgaan met de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

9. “Kanker, hoe moet het nu verder?” door Luc Colemont

Dit boek is geschreven door een man die zelf darmkanker heeft gehad en biedt praktische tips voor het omgaan met de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het boek bespreekt ook de rol van voeding en levensstijl bij het voorkomen en behandelen van kanker. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

10. “Kanker, een andere kijk” door Henk Fransen

Dit boek biedt een alternatieve kijk op kanker en stelt dat het een signaal is van het lichaam om te veranderen en te groeien. Het boek biedt praktische tips voor het omgaan met de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

In conclusie zijn er veel boeken over kanker beschikbaar die kunnen helpen bij het begrijpen van de ziekte en het omgaan met de gevolgen ervan. Of je nu op zoek bent naar wetenschappelijke informatie, persoonlijke verhalen of praktische tips, er is een boek voor iedereen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is en dat wat voor de ene persoon werkt, niet noodzakelijk voor de andere persoon zal werken. Het is altijd het beste om advies te vragen aan een arts of specialist voordat je beslissingen neemt over de behandeling van kanker.

Plaats een reactie