Boeken over kerst

Kerst is een van de meest geliefde feestdagen van het jaar. Het is een tijd van samenzijn, gezelligheid en cadeautjes. Maar het is ook een tijd van bezinning en reflectie. Er zijn talloze boeken geschreven over kerst, van romans tot kookboeken en van kinderboeken tot spirituele boeken. In dit artikel bespreken we een aantal van de beste boeken over kerst en waar je deze kunt kopen.

Kerstromans

Een van de populairste genres als het gaat om boeken over kerst zijn kerstromans. Deze boeken hebben vaak een romantisch tintje en spelen zich af tijdens de kerstperiode. Een bekende kerstroman is ‘Een kerstvertelling’ van Charles Dickens. Dit boek vertelt het verhaal van de gierige Ebenezer Scrooge, die op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten die hem laten zien wat er gebeurt als hij zo doorgaat met zijn leven. Het boek is een klassieker en wordt nog steeds veel gelezen.

Een andere populaire kerstroman is ‘Kerstmis in de stal’ van Astrid Lindgren. Dit boek vertelt het verhaal van de kerststal en de geboorte van Jezus vanuit het perspectief van de dieren die erbij waren. Het is een ontroerend en mooi geschreven boek dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken.

Kerstromans zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Kerstkookboeken

Kerst draait niet alleen om cadeautjes en gezelligheid, maar ook om lekker eten. Er zijn dan ook talloze kerstkookboeken te vinden. Een bekend voorbeeld is ‘Jamie Oliver’s Kerstkookboek’. In dit boek vind je talloze recepten voor kerstgerechten, van voorgerechten tot desserts. Het boek is mooi vormgegeven en bevat prachtige foto’s van de gerechten.

Een ander populair kerstkookboek is ‘Kerst met Yvette van Boven’. In dit boek vind je niet alleen recepten, maar ook tips voor het versieren van je huis en het maken van kerstcadeaus. Het boek is geschreven in de kenmerkende stijl van Yvette van Boven en staat garant voor een gezellige kerst.

Kerstkookboeken zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Kinderboeken over kerst

Kinderen zijn dol op kerst en er zijn dan ook talloze kinderboeken over dit onderwerp te vinden. Een bekend voorbeeld is ‘De Grinch’ van Dr. Seuss. Dit boek vertelt het verhaal van de Grinch, een chagrijnig wezen dat kerst wil verpesten voor de inwoners van het dorpje Whoville. Het boek is mooi ge├»llustreerd en zal kinderen zeker aanspreken.

Een ander populair kinderboek over kerst is ‘Het kerstverhaal’ van Brian Wildsmith. Dit boek vertelt het verhaal van de geboorte van Jezus op een toegankelijke manier voor kinderen. De prachtige illustraties maken het boek extra bijzonder.

Kinderboeken over kerst zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Spirituele boeken over kerst

Kerst is voor veel mensen ook een spirituele tijd. Er zijn dan ook talloze spirituele boeken over kerst te vinden. Een bekend voorbeeld is ‘Een cursus in wonderen’ van Helen Schucman. Dit boek is een spirituele gids die je helpt om jezelf en de wereld om je heen op een andere manier te zien. Het boek bevat ook een speciale les voor kerst.

Een ander populair spiritueel boek over kerst is ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle. Dit boek gaat over het belang van in het moment leven en bewustzijn. Het boek bevat ook een hoofdstuk over kerst en hoe je deze tijd van het jaar bewust kunt beleven.

Spirituele boeken over kerst zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over kerst te vinden, voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een romantische kerstroman, een kookboek vol kerstrecepten, een kinderboek over de kerststal of een spiritueel boek over de betekenis van kerst, er is altijd wel een boek dat bij je past. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com. Dus ga lekker op de bank zitten met een goed boek en geniet van de kerstperiode!

Plaats een reactie