Boeken over kinderarbeid

Kinderarbeid is een wereldwijd probleem dat nog steeds voorkomt in veel landen. Het is een schrijnende situatie waarbij kinderen gedwongen worden om te werken onder slechte omstandigheden en voor weinig geld. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp die ons bewust maken van deze problematiek. In dit artikel bespreken we enkele van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Kinderarbeid” door Joep Bertrams

Dit boek is geschreven door Joep Bertrams, een Nederlandse politiek tekenaar en cartoonist. In “Kinderarbeid” laat hij op een indringende manier zien hoe kinderen wereldwijd worden uitgebuit. Het boek bevat veel tekeningen en cartoons die de situatie van kinderarbeid op een treffende manier weergeven. Het is een aangrijpend boek dat ons laat zien hoe belangrijk het is om ons in te zetten voor de rechten van kinderen.

Je kunt “Kinderarbeid” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Iqbal” door Francesco D’Adamo

“Iqbal” is een jeugdboek geschreven door de Italiaanse auteur Francesco D’Adamo. Het boek vertelt het verhaal van de 10-jarige Iqbal Masih uit Pakistan, die gedwongen werd om te werken in een tapijtfabriek. Iqbal wist te ontsnappen en werd een activist tegen kinderarbeid. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Iqbal Masih en laat op een indringende manier zien hoe kinderen worden uitgebuit in de tapijtindustrie.

“Iqbal” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “Kinderen van het duister” door Dave Eggers

“Kinderen van het duister” is een roman geschreven door de Amerikaanse auteur Dave Eggers. Het boek vertelt het verhaal van Abdulrahman en zijn zusje Fatima uit Jemen, die gedwongen worden om te werken in een steengroeve. Het boek laat op een aangrijpende manier zien hoe kinderen worden uitgebuit en hoe moeilijk het is om aan deze situatie te ontsnappen.

“Kinderen van het duister” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Kinderarbeid” door Marijke van Raephorst

“Kinderarbeid” is een non-fictie boek geschreven door Marijke van Raephorst. Het boek geeft een overzicht van de geschiedenis van kinderarbeid en laat zien hoe het probleem nog steeds voorkomt in veel landen. Het boek bevat veel feiten en cijfers en laat op een duidelijke manier zien hoe kinderen worden uitgebuit in verschillende sectoren.

“Kinderarbeid” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “De kinderen van het klooster” door Kim van Kooten

“De kinderen van het klooster” is een roman geschreven door de Nederlandse actrice en schrijfster Kim van Kooten. Het boek vertelt het verhaal van de 12-jarige Maria uit Guatemala, die gedwongen wordt om te werken in een koffieplantage. Het boek laat op een indringende manier zien hoe kinderen worden uitgebuit en hoe moeilijk het is om aan deze situatie te ontsnappen.

“De kinderen van het klooster” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Kinderarbeid is een schrijnende situatie waarbij kinderen gedwongen worden om te werken onder slechte omstandigheden en voor weinig geld. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp die ons bewust maken van deze problematiek. In dit artikel hebben we enkele van deze boeken besproken en laten zien waar je ze kunt kopen. Door deze boeken te lezen, kunnen we ons inzetten voor de rechten van kinderen en bijdragen aan een wereld zonder kinderarbeid.

Plaats een reactie