Boeken over kindermishandeling

Kindermishandeling is een ernstig probleem dat helaas nog steeds voorkomt in onze samenleving. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van dit probleem en dat we erover praten. Boeken over kindermishandeling kunnen hierbij helpen. In dit artikel bespreken we welke boeken er over kindermishandeling te vinden zijn en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Het vergeten kind” – Melissa Skaye

“Het vergeten kind” is een spannende thriller over kindermishandeling. Het boek vertelt het verhaal van rechercheur Sanne Philips, die een zaak krijgt toegewezen waarbij een jong meisje is verdwenen. Het meisje blijkt slachtoffer te zijn van kindermishandeling en Sanne doet er alles aan om haar te vinden en de dader te pakken. Het boek is geschikt voor volwassenen en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. “Mijn verhaal” – Dave Pelzer

“Mijn verhaal” is een autobiografisch boek van Dave Pelzer. Het boek vertelt het verhaal van zijn jeugd, waarin hij ernstig werd mishandeld door zijn moeder. Het boek is geschikt voor volwassenen en geeft een indrukwekkend beeld van de gevolgen van kindermishandeling. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. “Pijnlijke stilte” – Annemarie Bon

“Pijnlijke stilte” is een jeugdboek over kindermishandeling. Het boek vertelt het verhaal van de 12-jarige Janna, die te maken krijgt met huiselijk geweld. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en kan helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. “Het geheim van mijn moeder” – J.L. Witterick

“Het geheim van mijn moeder” is een roman over kindermishandeling. Het boek vertelt het verhaal van de 12-jarige Hanna, die ontdekt dat haar moeder vroeger ernstig werd mishandeld door haar vader. Het boek is geschikt voor volwassenen en geeft een indrukwekkend beeld van de gevolgen van kindermishandeling. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. “De kinderen van het klooster” – Marie-Bernadette Dupuy

“De kinderen van het klooster” is een roman over kindermishandeling. Het boek vertelt het verhaal van een groep kinderen die opgroeien in een klooster, waar ze te maken krijgen met ernstige vormen van kindermishandeling. Het boek is geschikt voor volwassenen en geeft een indrukwekkend beeld van de gevolgen van kindermishandeling. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over kindermishandeling te vinden. Deze boeken kunnen helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken en om meer bewustzijn te creƫren over dit ernstige probleem. Of je nu op zoek bent naar een spannende thriller, een indrukwekkende autobiografie of een jeugdboek, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Laten we samen werken aan een wereld waarin kindermishandeling niet meer voorkomt.

Plaats een reactie