Boeken over kinderpsychologie

Kinderpsychologie is een belangrijk onderwerp voor ouders, opvoeders en professionals die werken met kinderen. Het begrijpen van de ontwikkeling van kinderen en hoe ze zich gedragen kan helpen bij het opvoeden en begeleiden van kinderen. Er zijn veel boeken over kinderpsychologie beschikbaar, zowel voor beginners als voor gevorderden. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over kinderpsychologie bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Het puberende brein” door Eveline Crone

Dit boek is geschreven door Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Het boek gaat over de ontwikkeling van het brein tijdens de adolescentie en hoe dit van invloed is op het gedrag van tieners. Het boek is geschikt voor ouders, opvoeders en professionals die werken met tieners. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. “Opvoeden in het nu” door Jan Geurtz

Dit boek gaat over de invloed van de opvoeding op de ontwikkeling van kinderen. Jan Geurtz is een bekende schrijver en spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het boek is geschikt voor ouders en opvoeders die op zoek zijn naar een nieuwe manier van opvoeden. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. “Het kinderbrein” door Jelle Jolles

Dit boek gaat over de ontwikkeling van het kinderbrein en hoe dit van invloed is op het gedrag van kinderen. Jelle Jolles is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het boek is geschikt voor ouders, opvoeders en professionals die werken met kinderen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. “Kinderen en stress” door Theo Compernolle

Dit boek gaat over de invloed van stress op de ontwikkeling van kinderen en hoe ouders en opvoeders hiermee om kunnen gaan. Theo Compernolle is een bekende spreker en consultant op het gebied van stressmanagement. Het boek is geschikt voor ouders, opvoeders en professionals die werken met kinderen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. “Het slimme onbewuste” door Ap Dijksterhuis

Dit boek gaat over de invloed van het onbewuste op ons gedrag en hoe we dit kunnen gebruiken bij het opvoeden van kinderen. Ap Dijksterhuis is hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het boek is geschikt voor ouders, opvoeders en professionals die werken met kinderen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over kinderpsychologie beschikbaar voor ouders, opvoeders en professionals die werken met kinderen. De boeken die we hebben besproken zijn slechts enkele voorbeelden van de vele boeken die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om te investeren in kennis over kinderpsychologie om kinderen op de best mogelijke manier te kunnen opvoeden en begeleiden. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie