Boeken over klassieke muziek

Klassieke muziek is een genre dat al eeuwenlang bestaat en nog steeds veel mensen aanspreekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. De grote componisten

Een boek dat niet mag ontbreken in de collectie van de klassieke muziekliefhebber is ‘De grote componisten’ van Robert Greenberg. Dit boek biedt een overzicht van de belangrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, van Bach tot Stravinsky. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel interessante feiten en anekdotes over de componisten en hun muziek.

‘De grote componisten’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Klassieke muziek voor Dummies

Als je nog niet zo bekend bent met klassieke muziek, is ‘Klassieke muziek voor Dummies’ een goed boek om mee te beginnen. Dit boek, geschreven door David Pogue en Scott Speck, biedt een inleiding tot de wereld van de klassieke muziek. Het boek behandelt onder andere de geschiedenis van de klassieke muziek, de verschillende genres en instrumenten, en de belangrijkste componisten.

‘Klassieke muziek voor Dummies’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Het wonder van de klassieke muziek

‘Het wonder van de klassieke muziek’ van James Rhodes is een persoonlijk boek waarin de auteur vertelt over zijn liefde voor klassieke muziek en hoe deze hem heeft geholpen in moeilijke tijden. Het boek bevat ook veel informatie over de geschiedenis van de klassieke muziek en de belangrijkste componisten.

‘Het wonder van de klassieke muziek’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De klassieke muziek-gids

‘De klassieke muziek-gids’ van John Burrows is een uitgebreid naslagwerk over klassieke muziek. Het boek behandelt onder andere de geschiedenis van de klassieke muziek, de verschillende genres en instrumenten, en de belangrijkste componisten. Daarnaast bevat het boek ook veel informatie over de uitvoering van klassieke muziek en de verschillende concertzalen en festivals.

‘De klassieke muziek-gids’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De klassieke canon

‘De klassieke canon’ van Maarten ’t Hart is een persoonlijk boek waarin de auteur vertelt over zijn favoriete klassieke muziekstukken en componisten. Het boek bevat veel informatie over de geschiedenis van de klassieke muziek en de achtergrond van de verschillende stukken.

‘De klassieke canon’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over klassieke muziek, van inleidende werken tot uitgebreide naslagwerken. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu een beginnende of gevorderde klassieke muziekliefhebber bent, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie