Boeken over kleur

Kleur is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het beïnvloedt onze stemming, ons gedrag en onze perceptie van de wereld om ons heen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over kleur. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over kleur bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Kleurenleer van Johannes Itten

Een van de meest bekende boeken over kleur is de Kleurenleer van Johannes Itten. Dit boek is voor het eerst gepubliceerd in 1961 en is sindsdien een standaardwerk geworden voor kunstenaars, ontwerpers en architecten. Itten was een Zwitserse kunstenaar en docent aan het Bauhaus in Duitsland. In zijn boek beschrijft hij de basisprincipes van kleur, zoals kleurcontrasten, kleurharmonieën en kleurpsychologie. Het boek bevat ook talloze illustraties en oefeningen om de lezer te helpen begrijpen hoe kleur werkt.

Je kunt de Kleurenleer van Johannes Itten kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. De geheime levens van kleuren van Kassia St Clair

De geheime levens van kleuren is een fascinerend boek over de geschiedenis en betekenis van kleur. Kassia St Clair beschrijft de oorsprong en symboliek van verschillende kleuren, van het dieprode pigment van de oude Egyptenaren tot het felgele van de moderne taxi’s in New York. Het boek is prachtig geïllustreerd en bevat talloze interessante feiten en verhalen over kleur.

Je kunt De geheime levens van kleuren kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Kleur bekennen van Saskia de Bodt

Kleur bekennen is een boek over de geschiedenis van kleur in de Nederlandse kunst en cultuur. Saskia de Bodt beschrijft hoe kleur werd gebruikt in schilderijen, boeken, affiches en andere kunstvormen van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Het boek bevat talloze illustraties en is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederlandse kunst en cultuur.

Je kunt Kleur bekennen kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. Kleur in de tuin van Modeste Herwig

Kleur in de tuin is een boek over het gebruik van kleur in de tuin. Modeste Herwig beschrijft hoe je kleur kunt gebruiken om een harmonieuze en aantrekkelijke tuin te creëren. Het boek bevat talloze tips en adviezen over het kiezen van planten en bloemen in verschillende kleuren en combinaties. Het is een must-read voor iedereen die van tuinieren houdt.

Je kunt Kleur in de tuin kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. Kleurboeken voor volwassenen

Tot slot zijn er ook talloze kleurboeken voor volwassenen beschikbaar. Deze boeken zijn bedoeld om te ontspannen en te genieten van het kleuren. Ze bevatten vaak prachtige illustraties en patronen die je kunt inkleuren met kleurpotloden of stiften. Enkele populaire kleurboeken zijn Het enige echte kleurboek voor volwassenen, Het enige echte mandalakleurboek en Het enige echte kleurboek voor op reis.

Je kunt kleurboeken voor volwassenen kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over kleur beschikbaar, van wetenschappelijke verhandelingen tot kleurboeken voor volwassenen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van kleur, de psychologie van kleur of het gebruik van kleur in de tuin, er is een boek voor jou. Je kunt deze boeken kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van kleur en ontdek de vele fascinerende aspecten van dit belangrijke onderdeel van ons dagelijks leven.

Plaats een reactie