Boeken over klimaat

Het klimaat is een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. De opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zijn niet meer te ontkennen. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, zodat we ons kunnen verdiepen in de problematiek en op zoek kunnen gaan naar oplossingen. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over klimaat die de moeite waard zijn om te lezen.

De onbewoonbare aarde – David Wallace-Wells

In De onbewoonbare aarde beschrijft David Wallace-Wells op indringende wijze wat er kan gebeuren als we niet snel genoeg actie ondernemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Hij schetst een beeld van een wereld waarin hittegolven, droogte, overstromingen en hongersnood aan de orde van de dag zijn. Het boek is een wake-up call voor iedereen die denkt dat het allemaal wel meevalt.

De onbewoonbare aarde is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

Jelmer Mommers is journalist bij De Correspondent en schreef het boek Hoe gaan we dit uitleggen. In dit boek legt hij op een begrijpelijke manier uit wat er aan de hand is met het klimaat en wat we kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Hij laat zien dat het probleem niet onoplosbaar is, maar dat we wel snel in actie moeten komen.

Hoe gaan we dit uitleggen is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

De verborgen impact – Babette Porcelijn

In De verborgen impact laat Babette Porcelijn zien wat de impact is van ons dagelijks leven op het klimaat. Ze laat zien dat niet alleen vliegen en autorijden slecht zijn voor het milieu, maar ook bijvoorbeeld het kopen van kleding en het eten van vlees. Het boek is een eyeopener en laat zien dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een beter klimaat.

De verborgen impact is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

De toekomst van de natuur – J.B. MacKinnon

In De toekomst van de natuur beschrijft J.B. MacKinnon hoe we de natuur kunnen redden in tijden van klimaatverandering. Hij laat zien dat de natuur veerkrachtiger is dan we denken en dat we haar kunnen helpen om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Het boek is een optimistisch geluid in een tijd waarin het klimaatprobleem soms uitzichtloos lijkt.

De toekomst van de natuur is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Ons huis staat in brand – Greta Thunberg

Greta Thunberg is de bekendste klimaatactivist van dit moment. In Ons huis staat in brand beschrijft ze haar strijd voor een beter klimaat en roept ze op tot actie. Het boek is een inspiratie voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat en wil bijdragen aan een betere toekomst.

Ons huis staat in brand is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over het klimaat en de gevolgen van de opwarming van de aarde. De boeken die we hier besproken hebben, zijn slechts een greep uit het aanbod. Of je nu op zoek bent naar een indringend verhaal over de gevolgen van klimaatverandering of juist naar praktische tips om zelf bij te dragen aan een beter klimaat, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past.

De boeken zijn te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Door een boek te kopen, steun je niet alleen de schrijver, maar ook de boekhandel. En wie weet inspireert het boek je wel om zelf in actie te komen voor een beter klimaat.

Plaats een reactie