Boeken over klimaatverandering

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Het is een complex probleem dat ons allemaal raakt en waar we allemaal een rol in spelen. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, die ons kunnen helpen om meer te leren over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, en wat we kunnen doen om het tij te keren. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over klimaatverandering bespreken, en waar je deze boeken kunt kopen.

De onbewoonbare aarde – David Wallace-Wells

De onbewoonbare aarde is een boek dat veel aandacht heeft gekregen sinds het in 2019 werd gepubliceerd. Het boek beschrijft op een indringende manier de gevolgen van klimaatverandering, en hoe deze ons leven op aarde drastisch zullen veranderen als we niet snel actie ondernemen. David Wallace-Wells beschrijft onder andere hoe de opwarming van de aarde zal leiden tot extreme hittegolven, droogtes, overstromingen en stormen, en hoe dit zal leiden tot voedseltekorten, massamigratie en conflicten. Het boek is een wake-up call voor iedereen die nog niet overtuigd is van de urgentie van het probleem.

De onbewoonbare aarde is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

Hoe gaan we dit uitleggen is een boek van journalist Jelmer Mommers, die voor De Correspondent schrijft over klimaatverandering. Het boek is een heldere en toegankelijke introductie tot het onderwerp, en legt uit wat klimaatverandering is, hoe het werkt, en wat we eraan kunnen doen. Mommers beschrijft onder andere hoe de fossiele industrie ons heeft misleid over de gevolgen van hun activiteiten, en hoe we ons kunnen organiseren om verandering te bewerkstelligen.

Hoe gaan we dit uitleggen is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

De verborgen impact – Babette Porcelijn

De verborgen impact is een boek dat zich richt op de impact van onze levensstijl op het klimaat. Babette Porcelijn beschrijft op een toegankelijke manier hoe onze dagelijkse keuzes, zoals wat we eten, wat we kopen en hoe we reizen, bijdragen aan klimaatverandering. Het boek bevat veel praktische tips en adviezen om onze impact te verminderen, en laat zien dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben.

De verborgen impact is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Drawdown – Paul Hawken

Drawdown is een boek dat zich richt op oplossingen voor klimaatverandering. Paul Hawken en zijn team hebben honderden oplossingen geĆÆdentificeerd die al bestaan en die kunnen bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het boek beschrijft onder andere hoe we kunnen investeren in duurzame energie, hoe we de landbouw kunnen verduurzamen, en hoe we de steden kunnen transformeren. Drawdown is een inspirerend boek dat laat zien dat er veel mogelijk is als we ons inzetten voor verandering.

Drawdown is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over klimaatverandering, die ons kunnen helpen om meer te leren over dit belangrijke onderwerp. De boeken die we hierboven hebben besproken zijn slechts een selectie van de vele boeken die beschikbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een introductie tot het onderwerp, een wake-up call, of praktische tips om je impact te verminderen, er is een boek dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com en andere webshops.

Plaats een reactie