Boeken over knopen en macramé

Knopen en macramé zijn eeuwenoude technieken die nog steeds populair zijn. Met deze technieken kun je prachtige decoraties maken voor in huis, maar ook sieraden en accessoires. Er zijn talloze boeken geschreven over knopen en macramé, waarin je alles kunt leren over deze technieken. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Macramé

Macramé is een techniek waarbij je draden of touwen knoopt om zo een patroon te creëren. Het is een veelzijdige techniek die je kunt gebruiken voor het maken van plantenhangers, wanddecoraties, tassen en nog veel meer. Er zijn verschillende boeken geschreven over macramé, waarin je stap voor stap leert hoe je deze techniek kunt toepassen.

Macramé: knopen en creaties

Dit boek van Fanny Zedenius is een absolute aanrader voor iedereen die wil leren macraméen. Het boek bevat duidelijke instructies en mooie foto’s, waardoor je stap voor stap leert hoe je verschillende knopen kunt maken. Daarnaast staan er ook patronen in voor het maken van verschillende decoraties, zoals plantenhangers en wandkleden. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Macramé: nieuwe creaties

Dit boek van Fanny Zedenius is het vervolg op haar eerste boek over macramé. In dit boek staan nieuwe patronen en technieken, waardoor je nog meer kunt variëren met macramé. Het boek bevat ook tips en tricks voor het maken van je eigen ontwerpen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Knopen

Knopen is een techniek die al eeuwenlang wordt gebruikt voor het maken van sieraden, kleding en accessoires. Er zijn ontzettend veel verschillende knopen die je kunt maken, elk met hun eigen toepassing. Er zijn verschillende boeken geschreven over knopen, waarin je alles kunt leren over deze techniek.

Knopen: het complete handboek

Dit boek van Des Pawson is een uitgebreid naslagwerk over knopen. Het boek bevat meer dan 600 knopen, met duidelijke instructies en foto’s. Daarnaast staan er ook tips in voor het gebruik van verschillende soorten touw en de toepassing van knopen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Knopen: stap voor stap

Dit boek van Phil Smith is een praktische gids voor het leren van knopen. Het boek bevat duidelijke instructies en foto’s, waardoor je stap voor stap leert hoe je verschillende knopen kunt maken. Daarnaast staan er ook patronen in voor het maken van sieraden en accessoires. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over knopen en macramé, waarin je alles kunt leren over deze technieken. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak de mooiste creaties met knopen en macramé!

Plaats een reactie