Boeken over kolonialisme

Kolonialisme is een onderwerp dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen in Nederland. Het is een onderwerp dat nog steeds gevoelig ligt en waar veel discussie over is. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over kolonialisme en de gevolgen daarvan. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De tolk van Java – Alfred Birney

De tolk van Java is een roman geschreven door Alfred Birney. Het boek vertelt het verhaal van Alan Noland, een Indo die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het KNIL heeft gediend. Na de oorlog keert hij terug naar Nederland, maar hij kan niet wennen aan het leven hier. Het boek gaat over de gevolgen van het kolonialisme voor de Indo’s en de impact daarvan op hun leven in Nederland.

De tolk van Java is een indrukwekkend boek dat veel indruk heeft gemaakt op lezers. Het boek heeft dan ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Libris Literatuur Prijs in 2017. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Max Havelaar – Multatuli

Max Havelaar is een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Het boek is geschreven door Multatuli en verscheen voor het eerst in 1860. Het boek gaat over de Nederlandse koloniale tijd in Nederlands-Indië en de misstanden die daar plaatsvonden. Het boek is geschreven als aanklacht tegen het kolonialisme en de uitbuiting van de lokale bevolking.

Max Havelaar is een belangrijk boek in de Nederlandse literatuurgeschiedenis en wordt nog steeds veel gelezen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

De zwarte met het witte hart – Arthur Japin

De zwarte met het witte hart is een roman geschreven door Arthur Japin. Het boek vertelt het verhaal van Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsen die in de negentiende eeuw naar Nederland worden gestuurd om te worden opgeleid tot Nederlandse gentlemen. Het boek gaat over de gevolgen van het kolonialisme voor de Afrikaanse bevolking en de impact daarvan op hun leven in Nederland.

De zwarte met het witte hart is een indrukwekkend boek dat veel indruk heeft gemaakt op lezers. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

De Indië boeken – Hella S. Haasse

De Indië boeken zijn een serie van vier romans geschreven door Hella S. Haasse. De boeken gaan over de Nederlandse koloniale tijd in Nederlands-Indië en de gevolgen daarvan voor de lokale bevolking en de Nederlanders die daar woonden. De boeken zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven en geven een goed beeld van de complexiteit van het kolonialisme.

De Indië boeken zijn belangrijke boeken in de Nederlandse literatuurgeschiedenis en worden nog steeds veel gelezen. De boeken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over kolonialisme en de gevolgen daarvan. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Het is belangrijk om deze boeken te lezen en te begrijpen wat er is gebeurd tijdens de koloniale tijd. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we in de toekomst niet dezelfde fouten maken.

Plaats een reactie