Boeken over Koning Arthur

Koning Arthur is een legendarische figuur uit de Britse geschiedenis. Zijn verhaal is door de eeuwen heen verteld en herschreven, en heeft vele schrijvers geïnspireerd om hun eigen versie van zijn legende te creëren. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over Koning Arthur bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Le Morte d’Arthur door Sir Thomas Malory

Le Morte d’Arthur is een van de meest bekende en invloedrijke boeken over Koning Arthur. Het werd geschreven door Sir Thomas Malory in de 15e eeuw en vertelt het verhaal van Arthur, zijn ridders van de Ronde Tafel en zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Het boek is geschreven in het Middelengels en is een van de eerste werken die de legende van Koning Arthur op een samenhangende manier vertelt.

Le Morte d’Arthur is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

2. The Once and Future King door T.H. White

The Once and Future King is een moderne hervertelling van de legende van Koning Arthur. Het werd geschreven door T.H. White en gepubliceerd in 1958. Het boek is verdeeld in vier delen en vertelt het verhaal van Arthur vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood. Het boek is een klassieker in de Engelse literatuur en heeft vele lezers geïnspireerd.

The Once and Future King is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

3. The Mists of Avalon door Marion Zimmer Bradley

The Mists of Avalon is een roman uit 1983 geschreven door Marion Zimmer Bradley. Het boek vertelt het verhaal van Koning Arthur en zijn ridders vanuit het perspectief van de vrouwen in hun leven, met name Morgaine, de halfzus van Arthur. Het boek is een feministische hervertelling van de legende en heeft veel lof ontvangen voor de manier waarop het de vrouwelijke personages in de legende een stem geeft.

The Mists of Avalon is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

4. The Acts of King Arthur and His Noble Knights door John Steinbeck

The Acts of King Arthur and His Noble Knights is een onvoltooide roman geschreven door John Steinbeck in de jaren 1950. Het boek is gebaseerd op de legende van Koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel, en Steinbeck probeerde de legende op een realistische manier te vertellen. Het boek werd nooit voltooid, maar de delen die Steinbeck schreef zijn gepubliceerd en worden nog steeds gelezen door fans van de legende.

The Acts of King Arthur and His Noble Knights is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

5. The Crystal Cave door Mary Stewart

The Crystal Cave is het eerste boek in de Merlin-trilogie geschreven door Mary Stewart. Het boek vertelt het verhaal van Merlin, de tovenaar die Koning Arthur bijstaat in zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Merlin en geeft een unieke kijk op de legende van Koning Arthur.

The Crystal Cave is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Koning Arthur en zijn legende. Elk boek biedt een unieke kijk op de legende en heeft zijn eigen fans. Of je nu op zoek bent naar een klassieke hervertelling of een moderne interpretatie, er is een boek over Koning Arthur voor iedereen. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, dus ga op zoek naar jouw favoriete versie van de legende en geniet van het verhaal van Koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel.

Plaats een reactie