Boeken over koopgedrag

Ons koopgedrag is een fascinerend onderwerp. Waarom kopen we wat we kopen? Waarom zijn we bereid om soms veel geld uit te geven aan bepaalde producten? En hoe kunnen bedrijven ons koopgedrag beïnvloeden? Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp. Hieronder vind je een selectie van interessante boeken over koopgedrag.

1. Invloed: de zes geheimen van het overtuigen

Dit boek van Robert Cialdini is een klassieker op het gebied van beïnvloeding en overtuiging. Cialdini beschrijft zes principes die ervoor zorgen dat mensen sneller geneigd zijn om ja te zeggen tegen een verzoek of aanbod. Deze principes zijn onder andere sociale bewijskracht, autoriteit en schaarste. Het boek is goed geschreven en bevat veel praktische voorbeelden. Het is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe ons koopgedrag beïnvloed wordt.

Je kunt Invloed onder andere kopen bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Het slimme onbewuste

Dit boek van Ap Dijksterhuis gaat over de rol van ons onbewuste bij het maken van keuzes. Dijksterhuis laat zien dat ons onbewuste veel meer invloed heeft op ons gedrag dan we vaak denken. Hij beschrijft onder andere hoe ons onbewuste ons kan helpen bij het maken van complexe keuzes en hoe we ons onbewuste kunnen trainen om betere beslissingen te nemen. Het boek is goed geschreven en bevat veel interessante inzichten.

Je kunt Het slimme onbewuste onder andere kopen bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De kunst van het verleiden

Dit boek van Paul Postma gaat over de psychologie van het winkelen. Postma beschrijft onder andere hoe winkels en webshops ons verleiden om meer te kopen dan we eigenlijk van plan waren. Hij laat zien hoe kleuren, geuren en muziek ons koopgedrag beïnvloeden en hoe we ons hiertegen kunnen wapenen. Het boek is goed geschreven en bevat veel praktische tips.

Je kunt De kunst van het verleiden onder andere kopen bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De logica van het gevoel

Dit boek van Kai-Markus Müller gaat over de rol van emoties bij het maken van keuzes. Müller laat zien dat ons gevoel vaak belangrijker is dan onze ratio bij het nemen van beslissingen. Hij beschrijft onder andere hoe bedrijven ons gevoel proberen te bespelen en hoe we ons hiertegen kunnen wapenen. Het boek is goed geschreven en bevat veel interessante inzichten.

Je kunt De logica van het gevoel onder andere kopen bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De kracht van het onbewuste

Dit boek van Ap Dijksterhuis gaat verder waar Het slimme onbewuste ophoudt. Dijksterhuis beschrijft onder andere hoe ons onbewuste ons kan helpen bij het oplossen van complexe problemen en hoe we ons onbewuste kunnen trainen om betere beslissingen te nemen. Het boek is goed geschreven en bevat veel praktische tips.

Je kunt De kracht van het onbewuste onder andere kopen bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over koopgedrag. De boeken die hierboven genoemd worden, zijn slechts een selectie van interessante boeken op dit gebied. Of je nu geïnteresseerd bent in de psychologie van het winkelen, de rol van emoties bij het maken van keuzes of de principes van beïnvloeding en overtuiging, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Plaats een reactie