Boeken over krijgsgevangenen

De geschiedenis van oorlogen is er een van verlies en winst, van heldendaden en tragedies. Een van de meest tragische aspecten van oorlogvoering is het lot van krijgsgevangenen. Mannen en vrouwen die gevangen worden genomen tijdens een oorlog, worden vaak onderworpen aan onmenselijke omstandigheden en behandelingen. In Nederland zijn er verschillende boeken geschreven over krijgsgevangenen en hun ervaringen. In dit artikel zullen we enkele van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. “De vergeten krijgsgevangene” door Henk Kleijn

Dit boek vertelt het verhaal van Henk Kleijn, een Nederlandse soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen werd genomen door de Duitsers. Hij werd naar verschillende kampen gestuurd, waaronder het beruchte concentratiekamp Buchenwald. Het boek beschrijft zijn ervaringen in de kampen en zijn uiteindelijke bevrijding. Het is een aangrijpend verhaal dat laat zien hoe moeilijk het was om te overleven als krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Je kunt “De vergeten krijgsgevangene” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. “Krijgsgevangen in Indië” door Jan van Trigt

Dit boek vertelt het verhaal van Jan van Trigt, een Nederlandse soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen werd genomen door de Japanners in Nederlands-Indië. Hij werd naar verschillende kampen gestuurd, waaronder het beruchte kamp Changi in Singapore. Het boek beschrijft zijn ervaringen in de kampen en zijn uiteindelijke bevrijding. Het is een aangrijpend verhaal dat laat zien hoe moeilijk het was om te overleven als krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië.

Je kunt “Krijgsgevangen in Indië” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

3. “De krijgsgevangene” door David Baldacci

Dit boek is een roman en vertelt het verhaal van Roberta “Mace” Malone, een Amerikaanse militair die gevangen wordt genomen tijdens de Golfoorlog. Ze wordt naar een gevangenenkamp in Irak gestuurd, waar ze wordt onderworpen aan marteling en mishandeling. Het boek beschrijft haar strijd om te overleven en haar uiteindelijke ontsnapping uit het kamp. Het is een spannend verhaal dat laat zien hoe moeilijk het was om te overleven als krijgsgevangene tijdens de Golfoorlog.

Je kunt “De krijgsgevangene” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

4. “Krijgsgevangen in Nederland” door Gerard Groeneveld

Dit boek vertelt het verhaal van de krijgsgevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland werden vastgehouden. Het boek beschrijft de omstandigheden waarin de gevangenen werden gehouden en de behandeling die ze kregen. Het boek bevat ook persoonlijke verhalen van krijgsgevangenen en hun ervaringen in de kampen. Het is een aangrijpend boek dat laat zien hoe moeilijk het was om te overleven als krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Je kunt “Krijgsgevangen in Nederland” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

5. “Krijgsgevangen in de Pacific” door Cees van der Vlist

Dit boek vertelt het verhaal van de Nederlandse krijgsgevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Pacific werden vastgehouden. Het boek beschrijft de omstandigheden waarin de gevangenen werden gehouden en de behandeling die ze kregen. Het boek bevat ook persoonlijke verhalen van krijgsgevangenen en hun ervaringen in de kampen. Het is een aangrijpend boek dat laat zien hoe moeilijk het was om te overleven als krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Pacific.

Je kunt “Krijgsgevangen in de Pacific” kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Conclusie

De boeken die hierboven zijn genoemd, zijn slechts enkele voorbeelden van de vele boeken die er zijn geschreven over krijgsgevangenen. Deze boeken bieden een kijkje in het leven van mensen die gevangen werden genomen tijdens oorlogen en de ontberingen die ze moesten doorstaan. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, zijn deze boeken zeker de moeite waard om te lezen.

Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com. Door deze boeken te kopen, steun je niet alleen de auteurs, maar ook de lokale boekhandels die het moeilijk hebben in deze tijd van online winkelen. Dus waar wacht je nog op? Ga naar je lokale boekhandel of surf naar Bol.com en koop een van deze boeken over krijgsgevangenen.

Plaats een reactie