Boeken over kunst

Kunst is een breed begrip en omvat vele disciplines, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, architectuur en nog veel meer. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over kunst, van monografieën over individuele kunstenaars tot overzichtswerken over hele periodes of stromingen. In dit artikel zullen we een aantal interessante boeken over kunst bespreken en waar je deze kunt kopen.

Monografieën over kunstenaars

Een monografie is een boek dat zich richt op één specifieke kunstenaar en zijn of haar werk. Dit soort boeken bieden vaak een diepgaande analyse van het werk van de kunstenaar en geven inzicht in zijn of haar leven en carrière. Enkele voorbeelden van interessante monografieën over kunstenaars zijn:

 • Van Gogh: The Life – Steven Naifeh en Gregory White Smith
 • Picasso: Creator and Destroyer – Arianna Huffington
 • Rembrandt: The Painter at Work – Ernst van de Wetering
 • Frida Kahlo: The Gisèle Freund Photographs – Gisèle Freund

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Online kun je ze bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com, Amazon of Book Depository. In de meeste grote steden zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op kunstboeken, zoals Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Overzichtswerken over kunststromingen

Naast monografieën zijn er ook talloze boeken geschreven over hele kunststromingen of periodes. Deze boeken bieden een overzicht van de belangrijkste kunstenaars, werken en ontwikkelingen binnen een bepaalde stroming of periode. Enkele voorbeelden van interessante overzichtswerken over kunststromingen zijn:

 • Art Nouveau – Alastair Duncan
 • De Stijl – Hans Janssen en Michael White
 • Pop Art – Tilman Osterwold
 • De Renaissance – Peter Burke

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Online kun je ze bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com, Amazon of Book Depository. In de meeste grote steden zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op kunstboeken, zoals Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Kunstboeken voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er talloze boeken over kunst verkrijgbaar. Deze boeken zijn vaak op een speelse en toegankelijke manier geschreven en bieden kinderen de mogelijkheid om op een leuke manier kennis te maken met kunst. Enkele voorbeelden van interessante kunstboeken voor kinderen zijn:

 • Kunst voor kinderen – Amanda Renshaw
 • Het grote kunstboek voor kinderen – Mary Hoffman en Ros Asquith
 • Kunst met taart – Thé Tjong-Khing
 • De kunst van het kijken – Koen Van Biesen

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Online kun je ze bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com, Amazon of Book Depository. In de meeste grote steden zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op kinderboeken, zoals De Kinderboekwinkel in Amsterdam.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over kunst, van monografieën over individuele kunstenaars tot overzichtswerken over hele periodes of stromingen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Online kun je ze bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com, Amazon of Book Depository. In de meeste grote steden zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op kunstboeken. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand die van kunst houdt, er is altijd wel een interessant boek over kunst te vinden.

Plaats een reactie