Boeken over kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement is een belangrijk onderwerp voor bedrijven en organisaties. Het gaat erom hoe je de kwaliteit van producten en diensten kunt verbeteren en hoe je ervoor kunt zorgen dat klanten tevreden zijn. Er zijn veel boeken geschreven over kwaliteitsmanagement, die bedrijven en organisaties kunnen helpen om hun kwaliteit te verbeteren. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Kwaliteitsmanagement in de praktijk

Een van de bekendste boeken over kwaliteitsmanagement is ‘Kwaliteitsmanagement in de praktijk’ van Kees Ahaus en Ron van der Meer. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van kwaliteitsmanagement. Het boek behandelt onderwerpen als kwaliteitsmodellen, kwaliteitsverbetering en kwaliteitszorg. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Lean Six Sigma

‘Lean Six Sigma’ van Michael George is een boek dat zich richt op het verbeteren van processen binnen een organisatie. Het boek combineert de principes van Lean en Six Sigma om tot een effectieve methode te komen voor het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten. Het boek is geschikt voor managers en medewerkers die betrokken zijn bij procesverbetering. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ISO 9001

‘ISO 9001’ van Jan van der Veen is een boek dat zich richt op de ISO 9001-norm. Deze norm is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het boek behandelt onderwerpen als de geschiedenis van de norm, de inhoud van de norm en hoe je de norm kunt implementeren binnen een organisatie. Het boek is geschikt voor managers en medewerkers die betrokken zijn bij het implementeren van de ISO 9001-norm. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Total Quality Management

‘Total Quality Management’ van John Oakland is een boek dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten door middel van een totaalpakket aan maatregelen. Het boek behandelt onderwerpen als kwaliteitsmodellen, kwaliteitsverbetering en kwaliteitszorg. Het boek is geschikt voor managers en medewerkers die betrokken zijn bij kwaliteitsmanagement. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De kracht van Lean Six Sigma

‘De kracht van Lean Six Sigma’ van Jos Arets en Tom Wouters is een boek dat zich richt op het verbeteren van processen binnen een organisatie door middel van Lean Six Sigma. Het boek behandelt onderwerpen als de geschiedenis van Lean en Six Sigma, de principes van Lean en Six Sigma en hoe je deze principes kunt toepassen binnen een organisatie. Het boek is geschikt voor managers en medewerkers die betrokken zijn bij procesverbetering. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over kwaliteitsmanagement. Deze boeken kunnen bedrijven en organisaties helpen om hun kwaliteit te verbeteren en klanten tevreden te stellen. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en aangegeven waar je ze kunt kopen. Of je nu een beginner of een gevorderde bent op het gebied van kwaliteitsmanagement, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie