Boeken over landelijke planning

Als je geïnteresseerd bent in landelijke planning, dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen om meer te weten te komen over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Landelijke planning in Nederland’ door Jan van der Meer

Dit boek is geschreven door Jan van der Meer, een voormalig hoogleraar planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het boek biedt een overzicht van de geschiedenis van landelijke planning in Nederland en de verschillende beleidsmaatregelen die zijn genomen om het platteland te beschermen en te ontwikkelen. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals op het gebied van planologie en ruimtelijke ordening.

‘Landelijke planning in Nederland’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘Landschap en ruimtelijke planning’ door Adriaan Geuze

Dit boek is geschreven door Adriaan Geuze, een bekende Nederlandse landschapsarchitect. Het boek gaat in op de relatie tussen landschap en ruimtelijke planning en hoe deze twee elkaar kunnen versterken. Het boek bevat veel voorbeelden van projecten waarbij landschap en ruimtelijke planning succesvol zijn gecombineerd.

‘Landschap en ruimtelijke planning’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Platteland in de 21e eeuw’ door Han Wiskerke

Dit boek is geschreven door Han Wiskerke, hoogleraar rurale sociologie aan de Wageningen Universiteit. Het boek gaat in op de uitdagingen waar het platteland in de 21e eeuw mee te maken heeft, zoals krimp, vergrijzing en veranderingen in de landbouwsector. Het boek biedt ook oplossingen en nieuwe perspectieven voor de toekomst van het platteland.

‘Platteland in de 21e eeuw’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘Landelijke gebieden in transitie’ door Gert-Jan Hospers

Dit boek is geschreven door Gert-Jan Hospers, hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit. Het boek gaat in op de veranderingen die landelijke gebieden doormaken en hoe deze gebieden zich kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Het boek bevat veel voorbeelden van succesvolle projecten en initiatieven in landelijke gebieden.

‘Landelijke gebieden in transitie’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘De toekomst van het platteland’ door Jan Douwe van der Ploeg

Dit boek is geschreven door Jan Douwe van der Ploeg, hoogleraar rurale sociologie aan de Wageningen Universiteit. Het boek gaat in op de toekomst van het platteland en hoe deze eruit zou kunnen zien. Het boek biedt ook oplossingen voor de uitdagingen waar het platteland mee te maken heeft, zoals krimp en vergrijzing.

‘De toekomst van het platteland’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken beschikbaar over landelijke planning die interessant kunnen zijn voor studenten en professionals op het gebied van planologie en ruimtelijke ordening. De boeken bieden een overzicht van de geschiedenis van landelijke planning in Nederland, de uitdagingen waar het platteland mee te maken heeft en oplossingen voor deze uitdagingen. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie