Boeken over Lean

Lean is een managementfilosofie die gericht is op het verbeteren van processen en het elimineren van verspillingen. Het is ontstaan in de Japanse auto-industrie en heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld. Er zijn talloze boeken geschreven over Lean, zowel in het Engels als in het Nederlands. In dit artikel zullen we ons richten op de Nederlandstalige boeken over Lean en waar je deze kunt kopen.

1. Lean denken en doen in de zorg

Dit boek is geschreven door Mark de Lange en is gericht op de toepassing van Lean in de zorgsector. Het boek biedt praktische handvatten voor het implementeren van Lean in de zorg en bevat talloze voorbeelden uit de praktijk. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Lean in de praktijk

Dit boek is geschreven door Hans Crampe en is gericht op de toepassing van Lean in de productieomgeving. Het boek biedt praktische handvatten voor het implementeren van Lean in de productie en bevat talloze voorbeelden uit de praktijk. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Lean Six Sigma voor Dummies

Dit boek is geschreven door John Morgan en Martin Brenig-Jones en is gericht op de combinatie van Lean en Six Sigma. Het boek biedt een introductie tot beide methodieken en laat zien hoe ze samen kunnen worden toegepast om processen te verbeteren. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Lean Startup

Dit boek is geschreven door Eric Ries en is gericht op de toepassing van Lean in de startup-wereld. Het boek biedt praktische handvatten voor het implementeren van Lean in de startup-wereld en bevat talloze voorbeelden uit de praktijk. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Lean denken

Dit boek is geschreven door James P. Womack en Daniel T. Jones en is gericht op de filosofie achter Lean. Het boek biedt een introductie tot de principes van Lean en laat zien hoe deze kunnen worden toegepast in verschillende sectoren. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. Lean vertaald naar dienstverlening

Dit boek is geschreven door Marcel van Assen en is gericht op de toepassing van Lean in de dienstverlening. Het boek biedt praktische handvatten voor het implementeren van Lean in de dienstverlening en bevat talloze voorbeelden uit de praktijk. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

7. Lean in de bouw

Dit boek is geschreven door Bert Teeuwen en is gericht op de toepassing van Lean in de bouwsector. Het boek biedt praktische handvatten voor het implementeren van Lean in de bouw en bevat talloze voorbeelden uit de praktijk. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

8. Lean denken en doen

Dit boek is geschreven door Mark de Lange en is gericht op de toepassing van Lean in verschillende sectoren. Het boek biedt praktische handvatten voor het implementeren van Lean en bevat talloze voorbeelden uit de praktijk. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over Lean, zowel in het Engels als in het Nederlands. In dit artikel hebben we acht Nederlandstalige boeken over Lean besproken en aangegeven waar je deze kunt kopen. Of je nu werkzaam bent in de zorg, de productie, de dienstverlening of de bouw, er is altijd wel een boek over Lean dat bij jouw sector past. Door deze boeken te lezen en de principes van Lean toe te passen, kun je processen verbeteren en verspillingen elimineren.

Plaats een reactie