Boeken over Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en heeft een rijke geschiedenis. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over deze stad. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Leeuwarden, stad van ontdekkingen

Dit boek is geschreven door Geart de Vries en is een echte aanrader voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van Leeuwarden. Het boek behandelt de geschiedenis van de stad vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen en bevat veel interessante feiten en verhalen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandels in Leeuwarden en online bij Bol.com.

Leeuwarden, stad van verhalen

Dit boek is geschreven door Kester Freriks en bevat verhalen over Leeuwarden en haar inwoners. Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s, zoals de geschiedenis van de stad, de Friese taal en cultuur en de bijzondere gebouwen en monumenten. Het boek is mooi vormgegeven en bevat veel foto’s en illustraties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandels in Leeuwarden en online bij Bol.com.

Leeuwarden, stad van de Elfstedentocht

Dit boek is geschreven door Jan J. Bijlsma en gaat over de Elfstedentocht en de rol die Leeuwarden daarin speelt. Het boek behandelt de geschiedenis van de Elfstedentocht en de verschillende edities die zijn verreden. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de rol die Leeuwarden speelt als start- en finishplaats van de tocht. Het boek is te koop bij de lokale boekhandels in Leeuwarden en online bij Bol.com.

Leeuwarden, stad van Mata Hari

Dit boek is geschreven door Angela Dekker en Jessica Voeten en gaat over het leven van Mata Hari, de bekende danseres en spionne die in Leeuwarden is geboren. Het boek behandelt haar jeugd in Leeuwarden, haar carrière als danseres en haar rol als spionne tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het boek is mooi vormgegeven en bevat veel foto’s en illustraties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandels in Leeuwarden en online bij Bol.com.

Leeuwarden, stad van de Prinsentuin

Dit boek is geschreven door Jan Kooistra en gaat over de Prinsentuin, een van de bekendste parken van Leeuwarden. Het boek behandelt de geschiedenis van de tuin, de verschillende planten en bomen die er groeien en de bijzondere gebouwen en monumenten die er te vinden zijn. Het boek is mooi vormgegeven en bevat veel foto’s en illustraties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandels in Leeuwarden en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Leeuwarden en haar geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in de Elfstedentocht, de Prinsentuin of het leven van Mata Hari, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandels in Leeuwarden en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de geschiedenis van deze prachtige stad!

Plaats een reactie