Boeken over Leiden

Leiden is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze stad. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Leiden in de Gouden Eeuw

Een van de bekendste periodes uit de geschiedenis van Leiden is de Gouden Eeuw. In deze periode bloeide de stad op en werden er veel belangrijke gebouwen en kunstwerken gemaakt. Het boek ‘Leiden in de Gouden Eeuw’ van historicus Jan van der Mast geeft een uitgebreid beeld van deze periode. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Leiden door de eeuwen heen

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Leiden in het algemeen, dan is het boek ‘Leiden door de eeuwen heen’ van Jan van der Mast en Willem van der Ham een aanrader. Dit boek beschrijft de geschiedenis van Leiden vanaf de prehistorie tot aan de moderne tijd. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Leiden in de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Leiden veel te verduren gehad. Het boek ‘Leiden in de Tweede Wereldoorlog’ van historicus Bart van der Boom vertelt het verhaal van deze periode. Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en foto’s en geeft een indrukwekkend beeld van hoe het leven in Leiden was tijdens de oorlog. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Leiden als studentenstad

Leiden staat bekend als een echte studentenstad. Het boek ‘Leiden als studentenstad’ van journalist en historicus Remco Reiding vertelt het verhaal van deze bijzondere relatie tussen de stad en de studenten. Het boek bevat veel anekdotes en verhalen van studenten en geeft een goed beeld van het studentenleven in Leiden. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Leiden in beeld

Als je geïnteresseerd bent in fotografie en Leiden, dan is het boek ‘Leiden in beeld’ een aanrader. Dit boek bevat prachtige foto’s van de stad en haar inwoners. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Leiden en haar geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in de Gouden Eeuw, de Tweede Wereldoorlog, het studentenleven of gewoon mooie foto’s van de stad wilt zien, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus ga op ontdekkingstocht en leer meer over deze prachtige stad!

Plaats een reactie