Boeken over leren beleggen

Beleggen is een populaire manier om geld te verdienen. Het kan echter ook risicovol zijn als je niet weet wat je doet. Gelukkig zijn er tal van boeken over leren beleggen beschikbaar in het Nederlands. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over leren beleggen en waar je deze kunt kopen.

1. Beleggen voor Dummies

Beleggen voor Dummies is een klassieker als het gaat om boeken over leren beleggen. Het boek is geschreven door Hans Oudshoorn en Peter Siks en biedt een uitgebreide introductie tot beleggen. Het boek behandelt onderwerpen zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s. Het is geschikt voor beginners die nog nooit hebben belegd, maar ook voor ervaren beleggers die hun kennis willen opfrissen.

Beleggen voor Dummies is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. De intelligente belegger

De intelligente belegger is geschreven door Benjamin Graham en wordt beschouwd als een van de beste boeken over beleggen aller tijden. Het boek is voor het eerst gepubliceerd in 1949 en is nog steeds relevant vandaag de dag. Graham introduceert het concept van waardebeleggen en legt uit hoe je aandelen kunt kopen tegen een lagere prijs dan hun intrinsieke waarde.

De intelligente belegger is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. De kleine Buffett

De kleine Buffett is geschreven door Mary Buffett en David Clark en biedt een kijkje in de beleggingsstrategieën van Warren Buffett. Buffett is een van de meest succesvolle beleggers aller tijden en zijn strategieën zijn gebaseerd op waardebeleggen en het vinden van ondergewaardeerde aandelen. Het boek legt uit hoe je deze strategieën kunt toepassen op je eigen beleggingen.

De kleine Buffett is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. De schitterende eenvoud van indexbeleggen

De schitterende eenvoud van indexbeleggen is geschreven door Jacques Wintermans en biedt een introductie tot indexbeleggen. Indexbeleggen is een passieve beleggingsstrategie waarbij je belegt in een indexfonds dat de prestaties van een bepaalde index volgt, zoals de AEX of de S&P 500. Het boek legt uit hoe indexbeleggen werkt en waarom het een goede keuze kan zijn voor beginnende beleggers.

De schitterende eenvoud van indexbeleggen is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. De beleggingsillusie

De beleggingsillusie is geschreven door Marius Kerdel en biedt een kritische kijk op de beleggingsindustrie. Het boek legt uit hoe beleggingsfondsen en vermogensbeheerders vaak niet in het belang van de belegger handelen en hoe dit kan leiden tot slechte prestaties en hoge kosten. Het boek biedt ook alternatieve beleggingsstrategieën die beter kunnen werken voor individuele beleggers.

De beleggingsillusie is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn tal van boeken over leren beleggen beschikbaar in het Nederlands. Of je nu een beginner bent die nog nooit heeft belegd of een ervaren belegger die zijn kennis wil opfrissen, er is een boek dat bij je past. De boeken die we hebben besproken zijn slechts enkele van de beste opties die beschikbaar zijn. Vergeet niet om lokale boekenwinkels te ondersteunen en te kijken of ze de boeken die je zoekt op voorraad hebben. Als alternatief kun je ook online winkelen bij Bol.com of andere online boekhandels.

Plaats een reactie