Boeken over lesbische liefde

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor boeken over lesbische liefde. Deze boeken bieden een inkijkje in de wereld van vrouwen die op vrouwen vallen en laten zien dat liefde geen grenzen kent. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en geven we aan waar je ze kunt kopen.

1. ‘De Oversteek’ van Esther Gerritsen

‘De Oversteek’ is een roman van Esther Gerritsen waarin de relatie tussen twee vrouwen centraal staat. De hoofdpersonen zijn de 40-jarige Sarah en de 25-jarige Laura. Sarah is getrouwd met een man, maar voelt zich niet gelukkig in haar huwelijk. Ze ontmoet Laura en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee vrouwen. Uiteindelijk groeit deze vriendschap uit tot een liefdesrelatie. Het boek is een ontroerend verhaal over liefde, verlangen en de zoektocht naar jezelf.

‘De Oversteek’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘Zwarte golven’ van Eric Wobma

‘Zwarte golven’ is een thriller van Eric Wobma waarin de relatie tussen twee vrouwen een belangrijke rol speelt. Het boek gaat over de 35-jarige rechercheur Britt Franken die op zoek gaat naar de moordenaar van haar ex-vriendin. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de 25-jarige Roos, op wie ze verliefd wordt. Samen proberen ze de moordenaar te vinden en komen ze steeds dichter bij de waarheid.

‘Zwarte golven’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin

‘Een schitterend gebrek’ is een roman van Arthur Japin waarin de relatie tussen twee vrouwen een belangrijke rol speelt. Het boek gaat over de 17e-eeuwse Giacomo Casanova en zijn grote liefde Lucia. Lucia is een jonge vrouw die als jongen verkleed door het leven gaat. Giacomo wordt verliefd op haar en ontdekt later dat ze een vrouw is. Het boek is een ontroerend verhaal over liefde, verlangen en de zoektocht naar jezelf.

‘Een schitterend gebrek’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘De vrouw die’ van Joke van Leeuwen

‘De vrouw die’ is een roman van Joke van Leeuwen waarin de relatie tussen twee vrouwen centraal staat. Het boek gaat over de 40-jarige Anna die verliefd wordt op de 25-jarige Marie. Anna is getrouwd met een man en heeft twee kinderen, maar kan haar gevoelens voor Marie niet negeren. Het boek is een ontroerend verhaal over liefde, verlangen en de zoektocht naar jezelf.

‘De vrouw die’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘De consequenties’ van Niña Weijers

‘De consequenties’ is een roman van Niña Weijers waarin de relatie tussen twee vrouwen een belangrijke rol speelt. Het boek gaat over de kunstenares Minnie Panis die verliefd wordt op de schrijfster Mathilde. Samen proberen ze hun weg te vinden in de kunstwereld en ontdekken ze dat liefde niet altijd makkelijk is.

‘De consequenties’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn steeds meer boeken te vinden over lesbische liefde. Deze boeken bieden een inkijkje in de wereld van vrouwen die op vrouwen vallen en laten zien dat liefde geen grenzen kent. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en aangegeven waar je ze kunt kopen. Of je nu zelf op vrouwen valt of gewoon geïnteresseerd bent in dit onderwerp, deze boeken zijn zeker de moeite waard om te lezen.

Plaats een reactie