Boeken over lesgeven

Als docent is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Een goede manier om dit te doen is door het lezen van boeken over lesgeven. Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp, variërend van praktische handleidingen tot theoretische werken. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over lesgeven bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Effectief leren

Effectief leren is een boek geschreven door Robert-Jan Simons, Jos van der Linden en Tom de Vries. Het boek biedt een overzicht van de belangrijkste theorieën over leren en hoe deze kunnen worden toegepast in de praktijk. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren docenten en biedt praktische tips en adviezen voor het ontwerpen van effectieve lessen en het begeleiden van studenten. Effectief leren is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Teach Like a Champion

Teach Like a Champion is geschreven door Doug Lemov en is een praktische handleiding voor docenten die hun lesgeefvaardigheden willen verbeteren. Het boek bevat 49 technieken die docenten kunnen gebruiken om hun lessen effectiever te maken. Deze technieken zijn gebaseerd op observaties van succesvolle docenten en zijn gericht op het verbeteren van de betrokkenheid en het begrip van studenten. Teach Like a Champion is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De zes rollen van de leraar

De zes rollen van de leraar is geschreven door Martie Slooter en biedt een praktische benadering van lesgeven. Het boek beschrijft zes verschillende rollen die docenten kunnen aannemen om effectief les te geven: presentator, didacticus, pedagoog, afsluiter, coach en leerling. Door deze rollen te begrijpen en toe te passen, kunnen docenten hun lessen beter afstemmen op de behoeften van hun studenten. De zes rollen van de leraar is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Visible Learning

Visible Learning is geschreven door John Hattie en biedt een overzicht van de belangrijkste onderzoeken naar effectief onderwijs. Het boek beschrijft welke factoren bijdragen aan effectief leren en hoe docenten deze factoren kunnen toepassen in hun lessen. Visible Learning is geschikt voor docenten van alle niveaus en biedt praktische tips en adviezen voor het verbeteren van de leerresultaten van studenten. Visible Learning is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De kunst van het lesgeven

De kunst van het lesgeven is geschreven door Marzano, Pickering en Pollock en biedt een praktische benadering van lesgeven. Het boek beschrijft tien strategieën die docenten kunnen gebruiken om hun lessen effectiever te maken. Deze strategieën zijn gebaseerd op onderzoek naar effectief onderwijs en zijn gericht op het verbeteren van de betrokkenheid en het begrip van studenten. De kunst van het lesgeven is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over lesgeven en het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen als docent. De boeken die we hebben besproken bieden praktische tips en adviezen voor het verbeteren van je lesgeefvaardigheden en het afstemmen van je lessen op de behoeften van je studenten. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Door regelmatig te lezen en te leren, kun je jezelf blijven ontwikkelen als docent en het beste uit jezelf en je studenten halen.

Plaats een reactie