Boeken over leven in het buitenland

Veel mensen dromen ervan om ooit in het buitenland te wonen. Of het nu gaat om een tijdelijk avontuur of een permanent verblijf, het leven in een ander land kan een unieke ervaring zijn. Er zijn talloze boeken geschreven over het leven in het buitenland, van memoires tot romans en reisgidsen. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over leven in het buitenland bespreken en waar je deze kunt kopen.

Memoires

Een van de meest populaire genres van boeken over leven in het buitenland zijn memoires. Deze boeken zijn geschreven door mensen die zelf in het buitenland hebben gewoond en hun ervaringen willen delen. Een van de meest bekende memoires is “Eat, Pray, Love” van Elizabeth Gilbert. In dit boek beschrijft Gilbert haar reis naar Italië, India en Indonesië, waar ze op zoek gaat naar zichzelf en haar levensdoel.

Een ander populair boek is “A Year in Provence” van Peter Mayle. Dit boek beschrijft het leven van Mayle en zijn vrouw in de Provence, waar ze een oud huis kopen en proberen te integreren in de lokale gemeenschap. Het boek is een humoristische en hartverwarmende kijk op het leven in een ander land.

Andere populaire memoires zijn “Under the Tuscan Sun” van Frances Mayes, “My Life in France” van Julia Child en “The Road to Little Dribbling” van Bill Bryson.

Romans

Naast memoires zijn er ook talloze romans geschreven over het leven in het buitenland. Deze boeken zijn vaak fictief, maar gebaseerd op de ervaringen van de auteur. Een van de meest bekende romans is “The Sun Also Rises” van Ernest Hemingway. Dit boek speelt zich af in Parijs en Spanje en beschrijft het leven van een groep expats in de jaren 20.

Een ander populair boek is “The Beach” van Alex Garland. Dit boek speelt zich af in Thailand en beschrijft het avontuur van een jonge backpacker die op zoek gaat naar een verborgen strand. Het boek is een spannende en soms verontrustende kijk op het leven in een ander land.

Andere populaire romans zijn “The Alchemist” van Paulo Coelho, “The Namesake” van Jhumpa Lahiri en “The Joy Luck Club” van Amy Tan.

Reisgidsen

Als je zelf van plan bent om naar het buitenland te verhuizen, zijn reisgidsen een onmisbaar hulpmiddel. Er zijn talloze reisgidsen beschikbaar die specifiek gericht zijn op expats en mensen die in het buitenland willen wonen. Een van de meest bekende reisgidsen is “The Lonely Planet Guide to Living Abroad”. Dit boek bevat praktische informatie over het vinden van werk, huisvesting en het omgaan met cultuurverschillen.

Een ander populair boek is “The Expert Expat” van Melissa Brayer Hess en Patricia Linderman. Dit boek bevat advies en tips van ervaren expats over het leven in het buitenland. Het boek behandelt onderwerpen als het vinden van een baan, het opvoeden van kinderen en het omgaan met heimwee.

Andere populaire reisgidsen zijn “The Global Expatriate’s Guide to Investing” van Andrew Hallam en “The Expat Partner’s Survival Guide” van Clara Wiggins.

Waar te kopen

Boeken over leven in het buitenland zijn verkrijgbaar bij de meeste lokale boekenwinkels en online retailers zoals Bol.com en Amazon. Als je op zoek bent naar specifieke titels, kun je het beste online zoeken om te zien welke winkels het boek op voorraad hebben. Veel boeken zijn ook beschikbaar als e-book, wat handig kan zijn als je in het buitenland woont en geen toegang hebt tot fysieke boekenwinkels.

Conclusie

Of je nu van plan bent om naar het buitenland te verhuizen of gewoon geïnteresseerd bent in het leven in andere landen, er zijn talloze boeken beschikbaar die je kunnen helpen om meer te weten te komen over deze fascinerende ervaring. Memoires, romans en reisgidsen bieden allemaal unieke perspectieven op het leven in het buitenland en kunnen je helpen om je eigen reis voor te bereiden. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de boekenwinkel en begin met lezen!

Plaats een reactie