Boeken over liefde

De liefde is een onderwerp dat al eeuwenlang mensen fascineert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ontzettend veel boeken over liefde geschreven zijn. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Klassiekers

Als we het hebben over boeken over liefde, kunnen we niet om de klassiekers heen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Romeo en Julia’ van William Shakespeare. Dit toneelstuk uit de 16e eeuw vertelt het verhaal van twee jonge geliefden uit rivaliserende families. Het boek is nog steeds populair en wordt nog regelmatig opgevoerd in theaters.

Een ander bekend boek over liefde is ‘Jane Eyre’ van Charlotte Bront├ź. Dit boek uit 1847 vertelt het verhaal van de jonge gouvernante Jane Eyre en haar liefde voor de mysterieuze Mr. Rochester. Het boek wordt gezien als een van de hoogtepunten van de Engelse literatuur.

Recente boeken

Natuurlijk zijn er ook veel recentere boeken over liefde geschreven. Een voorbeeld hiervan is ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck. Dit boek uit 2014 vertelt het verhaal van Mona, die op zoek is naar liefde en geborgenheid. Het boek werd een bestseller en werd in 2015 bekroond met de Bronzen Uil.

Een ander recent boek over liefde is ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley. Dit boek uit 2017 vertelt het verhaal van zeven geadopteerde zussen die na de dood van hun vader op zoek gaan naar hun afkomst. Het boek bevat ook veel romantiek en liefde.

Waar te koop?

Boeken over liefde zijn te koop bij verschillende boekhandels. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de lokale boekhandel bij jou in de buurt. Hier kun je vaak ook advies krijgen over welke boeken over liefde het beste bij jou passen.

Daarnaast kun je ook online boeken over liefde kopen. Een bekende webshop waar je terecht kunt is Bol.com. Hier kun je gemakkelijk zoeken op titel of auteur en kun je de boeken vaak de volgende dag al in huis hebben.

Conclusie

Boeken over liefde zijn er in alle soorten en maten. Of je nu van klassiekers houdt of juist van recente boeken, er is voor ieder wat wils. Door te kijken bij lokale boekhandels of online bij webshops als Bol.com kun je gemakkelijk jouw favoriete boeken over liefde vinden en kopen.

Plaats een reactie