Boeken over liegen

Liegen is een onderwerp waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Of het nu gaat om kleine leugentjes om bestwil of grote leugens met ernstige gevolgen, het is een onderwerp dat ons allemaal fascineert. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over liegen, variërend van wetenschappelijke studies tot spannende romans. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Non-fictie boeken over liegen

Als je geïnteresseerd bent in de wetenschappelijke kant van liegen, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de bekendste is “Leugenaars” van Paul Ekman. Ekman is een psycholoog die zich heeft gespecialiseerd in emoties en non-verbale communicatie. In zijn boek beschrijft hij hoe je leugens kunt herkennen aan de hand van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

Een ander interessant boek is “De waarheid over liegen” van Bella DePaulo. DePaulo is een sociaal psycholoog die zich heeft gespecialiseerd in leugens en bedrog. In haar boek beschrijft ze onder andere waarom mensen liegen, hoe vaak ze dat doen en wat de gevolgen daarvan zijn. Ook gaat ze in op de vraag of het mogelijk is om altijd de waarheid te spreken.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Fictie boeken over liegen

Naast non-fictie boeken zijn er ook talloze romans geschreven over liegen. Een van de bekendste is “De waarheid” van David Baldacci. In dit boek gaat het om een man die jarenlang heeft gelogen over zijn identiteit en nu wordt geconfronteerd met de gevolgen daarvan. Het boek is spannend en zit vol plotwendingen.

Een ander boek dat de moeite waard is, is “De leugenaar” van Stephen Fry. In dit boek gaat het om een man die zo gewend is aan liegen dat hij niet meer weet wat de waarheid is. Het boek is humoristisch geschreven en zet je aan het denken over de vraag wat waarheid eigenlijk is.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Conclusie

Of je nu geïnteresseerd bent in de wetenschappelijke kant van liegen of juist in spannende romans, er zijn talloze boeken over dit onderwerp te vinden. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Of je nu naar de lokale boekhandel gaat of online bestelt, er is altijd wel een boek over liegen te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie