Boeken over logistiek

Logistiek is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven en organisaties. Het gaat hierbij om het plannen, organiseren, uitvoeren en controleren van de goederenstroom en informatiestroom binnen een bedrijf. Er zijn verschillende boeken geschreven over logistiek die je kunnen helpen bij het verbeteren van de logistieke processen binnen jouw bedrijf. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Logistiek management

Een van de meest bekende boeken over logistiek is ‘Logistiek management’ van B. van der Heijden en H. van Hoek. Dit boek is geschikt voor zowel studenten als professionals en biedt een compleet overzicht van de logistieke processen binnen een bedrijf. Het boek behandelt onder andere de planning en controle van de goederenstroom, de inkoop en voorraadbeheer en de distributie van goederen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Supply chain management

‘Supply chain management’ van J. van der Vorst en J. van Hillegersberg is een boek dat zich richt op de samenwerking tussen verschillende bedrijven in de logistieke keten. Het boek behandelt onder andere de samenwerking tussen leveranciers, producenten en distributeurs en hoe deze samenwerking kan leiden tot een efficiëntere logistieke keten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Lean supply chain and logistics management

‘Lean supply chain and logistics management’ van Paul Myerson is een boek dat zich richt op het toepassen van lean management principes binnen de logistieke keten. Het boek behandelt onder andere de toepassing van lean management op het gebied van voorraadbeheer, transport en distributie. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Logistiek in de zorg

‘Logistiek in de zorg’ van Jan Vos en Jan van der Wal is een boek dat zich richt op de logistieke processen binnen de zorgsector. Het boek behandelt onder andere de logistieke uitdagingen binnen de zorgsector, zoals het beheer van medicijnen en medische hulpmiddelen en het transport van patiënten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Logistiek in de bouw

‘Logistiek in de bouw’ van Jan-Pieter Papenhuijzen en Jan van der Wal is een boek dat zich richt op de logistieke processen binnen de bouwsector. Het boek behandelt onder andere de logistieke uitdagingen binnen de bouwsector, zoals het beheer van materialen en het transport van bouwmaterialen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. Logistiek in de retail

‘Logistiek in de retail’ van Jack van der Veen en Adriaan van Dijk is een boek dat zich richt op de logistieke processen binnen de retailsector. Het boek behandelt onder andere de logistieke uitdagingen binnen de retailsector, zoals het beheer van voorraden en het transport van goederen naar de winkels. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

7. Logistiek in de dienstverlening

‘Logistiek in de dienstverlening’ van Jan Vos en Jan van der Wal is een boek dat zich richt op de logistieke processen binnen de dienstverlenende sector. Het boek behandelt onder andere de logistieke uitdagingen binnen de dienstverlenende sector, zoals het beheer van informatie en het transport van mensen en materialen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over logistiek die je kunnen helpen bij het verbeteren van de logistieke processen binnen jouw bedrijf. Of je nu werkzaam bent in de zorgsector, de bouwsector, de retailsector of de dienstverlenende sector, er is altijd wel een boek dat zich richt op de logistieke processen binnen jouw sector. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Investeer in een goed boek over logistiek en verbeter de logistieke processen binnen jouw bedrijf!

Plaats een reactie