Boeken over lopen

Hardlopen is een populaire sport in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het regelmatig lopen van een rondje. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de geest. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over lopen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

De kracht van het hardlopen

De kracht van het hardlopen is geschreven door de bekende hardlooptrainer Rob Veer. In dit boek beschrijft hij hoe je op een verantwoorde manier kunt beginnen met hardlopen en hoe je dit kunt opbouwen tot een duurzame gewoonte. Het boek bevat ook tips over voeding en blessurepreventie. Het is een praktisch boek dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

Je kunt De kracht van het hardlopen kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De mens als duurloper

De mens als duurloper is geschreven door de Amerikaanse antropoloog en bioloog Lieberman. In dit boek beschrijft hij hoe de mens van nature is gebouwd om lange afstanden te lopen. Hij gaat terug naar de oorsprong van de mens en laat zien hoe onze voorouders duizenden jaren geleden al lange afstanden liepen om te jagen en voedsel te verzamelen. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en bevat veel interessante feiten en inzichten.

Je kunt De mens als duurloper kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De marathonrevolutie

De marathonrevolutie is geschreven door Koen de Jong en Stans van der Poel. In dit boek beschrijven zij hoe je op een effici├źnte manier kunt trainen voor een marathon. Ze gaan in op de juiste ademhalingstechnieken en het belang van een goede looptechniek. Het boek bevat ook een trainingsprogramma dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

Je kunt De marathonrevolutie kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De mens als uitvinder

De mens als uitvinder is geschreven door de Nederlandse filosoof en schrijver Bas Haring. In dit boek beschrijft hij hoe de mens door de eeuwen heen steeds beter is geworden in het uitvinden van hulpmiddelen om het lopen te vergemakkelijken. Van de eerste schoenen tot de moderne hardloopschoenen. Het boek is geschreven vanuit een filosofisch perspectief en bevat veel interessante inzichten.

Je kunt De mens als uitvinder kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over lopen. Of je nu een beginner bent of een gevorderde loper, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een greep uit het aanbod. Wil je meer weten over lopen, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie