Boeken over magie

Magie is een onderwerp dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. Het idee dat er krachten zijn die we niet kunnen zien of begrijpen, fascineert ons. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over magie. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Harry Potter

Als we het hebben over boeken over magie, kunnen we niet om Harry Potter heen. Deze serie van J.K. Rowling heeft miljoenen fans over de hele wereld en heeft het genre van de magische literatuur nieuw leven ingeblazen. De serie volgt de avonturen van de jonge tovenaar Harry Potter en zijn vrienden Ron en Hermelien terwijl ze vechten tegen de duistere tovenaar Voldemort.

De Harry Potter-serie is verkrijgbaar bij vrijwel elke boekhandel en online bij Bol.com en Amazon.

De Kronieken van Narnia

De Kronieken van Narnia van C.S. Lewis zijn een andere populaire serie boeken over magie. De serie volgt de avonturen van vier kinderen die terechtkomen in een magische wereld genaamd Narnia. Daar ontmoeten ze pratende dieren en andere magische wezens en beleven ze spannende avonturen.

De Kronieken van Narnia zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en Amazon.

De Alchemist

De Alchemist van Paulo Coelho is een roman over een jonge herder genaamd Santiago die op zoek gaat naar zijn persoonlijke legende. Hij ontmoet een alchemist die hem leert over de kracht van het universum en hoe hij zijn dromen kan verwezenlijken.

De Alchemist is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en Amazon.

De Magiër

De Magiër van Raymond E. Feist is het eerste boek in de Riftwar Saga. Het verhaal speelt zich af in een magische wereld genaamd Midkemia, waar een jonge wees genaamd Pug ontdekt dat hij magische krachten heeft. Hij wordt opgeleid tot magiër en moet vechten tegen een kwaadaardige indringer uit een andere dimensie.

De Magiër is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en Amazon.

De Hobbit

De Hobbit van J.R.R. Tolkien is een klassieker in het fantasy-genre. Het verhaal volgt de hobbit Bilbo Baggins terwijl hij op avontuur gaat met een groep dwergen om een schat te vinden die bewaakt wordt door de draak Smaug.

De Hobbit is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en Amazon.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken die we hierboven hebben besproken, zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels in Nederland. Denk aan boekhandels als Bruna, AKO en The Read Shop. Daarnaast kun je deze boeken ook online kopen bij Bol.com en Amazon.

Als je op zoek bent naar tweedehands boeken over magie, kun je terecht bij websites als Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl. Hier kun je vaak boeken vinden die niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over magie, van klassiekers als De Hobbit tot moderne bestsellers als Harry Potter. Deze boeken nemen ons mee naar magische werelden vol avontuur en mysterie. Of je nu op zoek bent naar een roman, een fantasy-epos of een zelfhulpboek over magie, er is voor ieder wat wils. Je kunt deze boeken kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en Amazon.

Plaats een reactie