Boeken over mama worden

Als je zwanger bent of net moeder bent geworden, kan het soms lastig zijn om alle informatie en emoties te verwerken. Gelukkig zijn er talloze boeken geschreven over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over mama worden die zeker de moeite waard zijn om te lezen.

1. Oei, ik groei!

Oei, ik groei! is een klassieker onder de boeken over mama worden. Het boek is geschreven door het Nederlandse echtpaar Frans X. Plooij en Hetty van de Rijt en gaat over de mentale ontwikkeling van baby’s en peuters. Het boek beschrijft de verschillende sprongen die baby’s maken in hun ontwikkeling en hoe je daar als ouder het beste mee om kunt gaan. Oei, ik groei! is een praktisch boek dat veel ouders helpt om hun baby beter te begrijpen en te ondersteunen.

Oei, ik groei! is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. De Melkfabriek

Als je borstvoeding geeft of wilt gaan geven, is De Melkfabriek een aanrader. Het boek is geschreven door lactatiekundige Gonneke van Veldhuizen-Staas en gaat over alles wat met borstvoeding te maken heeft. Van de anatomie van de borst tot het aanleggen van de baby en het oplossen van problemen: in De Melkfabriek vind je alle informatie die je nodig hebt. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips.

De Melkfabriek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. Mama’en

Mama’en is geschreven door Nina Pierson en Elise Gruppen en gaat over het moederschap in combinatie met een drukke carrière. Beide auteurs zijn succesvolle ondernemers en moeders en delen in het boek hun ervaringen en tips. Mama’en is een inspirerend boek dat laat zien dat het mogelijk is om een succesvolle carrière te combineren met het moederschap.

Mama’en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De geboorte van een moeder

De geboorte van een moeder is geschreven door Alexandra Sacks en gaat over de emotionele kant van het moederschap. Het boek beschrijft hoe het moederschap je leven verandert en hoe je als moeder om kunt gaan met alle emoties die daarbij komen kijken. De geboorte van een moeder is een eerlijk en herkenbaar boek dat veel moeders zal aanspreken.

De geboorte van een moeder is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Het negen maanden invulboek

Het negen maanden invulboek is een boek dat je tijdens je zwangerschap kunt invullen. Het boek bevat vragen over je zwangerschap, de bevalling en de eerste weken met je baby. Het negen maanden invulboek is een mooie manier om herinneringen vast te leggen en later terug te kunnen kijken op deze bijzondere periode.

Het negen maanden invulboek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over mama worden en het moederschap. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die zeker de moeite waard zijn om te lezen. Of je nu op zoek bent naar praktische tips, inspiratie of herkenning: er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie