Boeken over Marokko

Marokko is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit prachtige land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Marokko bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘De woestijn van de Tartaren’ van Dino Buzzati

Dit boek is een klassieker en wordt beschouwd als een van de beste boeken over Marokko. Het verhaal gaat over Giovanni Drogo, een jonge officier die wordt gestationeerd in een afgelegen fort in de woestijn van Noord-Afrika. Het boek beschrijft op prachtige wijze de eenzaamheid en verveling van het leven in de woestijn, evenals de waanzin die kan ontstaan ​​als gevolg van deze omstandigheden.

‘De woestijn van de Tartaren’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. ‘De verloren zoon’ van Abdelkader Benali

Dit boek vertelt het verhaal van een jonge Marokkaanse man die op zoek gaat naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Het boek is een prachtige mix van fictie en autobiografie en biedt een uniek inzicht in de Marokkaanse cultuur en samenleving.

‘De verloren zoon’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. ‘De stad der wonderen’ van Eduardo Mendoza

Dit boek speelt zich af in de stad Tanger en vertelt het verhaal van een jonge man genaamd Onofre Bouvila, die naar de stad komt om zijn fortuin te zoeken. Het boek biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van Tanger, evenals de politieke en sociale veranderingen die de stad heeft doorgemaakt.

‘De stad der wonderen’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. ‘De blauwe vogel’ van Mohammed Mrabet

Dit boek is een verzameling van verhalen en anekdotes uit het leven van de auteur, Mohammed Mrabet. Het boek biedt een uniek inzicht in de Marokkaanse cultuur en samenleving, evenals de persoonlijke ervaringen van de auteur.

‘De blauwe vogel’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafón

Hoewel dit boek niet specifiek over Marokko gaat, speelt een deel van het verhaal zich af in Tanger. Het boek vertelt het verhaal van een jonge boekhandelaar genaamd Daniel, die op zoek gaat naar de waarheid achter een mysterieus boek genaamd ‘De schaduw van de wind’.

‘De schaduw van de wind’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De meeste boeken over Marokko zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde boekhandels die zich richten op boeken over Marokko en de Arabische wereld, zoals Boekhandel Al Hambra in Amsterdam en Boekhandel Safaa in Rotterdam.

Als je op zoek bent naar tweedehands boeken over Marokko, kun je terecht bij websites zoals Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Marokko, elk met hun eigen unieke perspectief en inzichten. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, cultuur of literatuur van Marokko, er is altijd wel een boek dat bij je past. Door deze boeken te lezen, kun je een dieper begrip krijgen van dit prachtige land en de mensen die er wonen.

Plaats een reactie