Boeken over media

De media spelen een belangrijke rol in onze samenleving. We worden dagelijks overspoeld met informatie via televisie, radio, kranten, tijdschriften en internet. Maar hoe werkt de media eigenlijk? Welke invloed heeft de media op ons en hoe kunnen we hiermee omgaan? In dit artikel bespreken we een aantal boeken over media die deze vragen beantwoorden.

1. Mediawijsheid in de klas

Mediawijsheid in de klas is een boek geschreven door Remco Pijpers en Justine Pardoen. Het boek is bedoeld voor leerkrachten en ouders die kinderen willen leren omgaan met media. Het boek bevat praktische tips en handvatten om kinderen te leren omgaan met sociale media, internet en andere digitale middelen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. De macht van Facebook

De macht van Facebook is een boek geschreven door David Kirkpatrick. Het boek gaat over de opkomst van Facebook en de invloed die het bedrijf heeft op onze samenleving. Het boek beschrijft hoe Facebook is ontstaan, hoe het bedrijf werkt en welke gevolgen dit heeft voor onze privacy en onze democratie. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. De digitale schaduw

De digitale schaduw is een boek geschreven door Jaap-Henk Hoepman en Bart Jacobs. Het boek gaat over de gevaren van het internet en de digitale wereld. Het boek beschrijft hoe onze persoonlijke gegevens worden verzameld en gebruikt door bedrijven en overheden. Het boek geeft tips en adviezen om jezelf te beschermen tegen deze gevaren. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. De filterbubbel

De filterbubbel is een boek geschreven door Eli Pariser. Het boek gaat over de invloed van algoritmes op onze informatievoorziening. Het boek beschrijft hoe zoekmachines en sociale media ons steeds meer informatie voorschotelen die past bij onze interesses en voorkeuren. Hierdoor worden we steeds meer bevestigd in onze eigen opvattingen en missen we belangrijke informatie die niet past bij onze filterbubbel. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. De mediarevolutie

De mediarevolutie is een boek geschreven door Clay Shirky. Het boek gaat over de veranderingen die de media doormaken door de opkomst van het internet en sociale media. Het boek beschrijft hoe deze veranderingen invloed hebben op onze samenleving en onze manier van communiceren. Het boek geeft inzicht in de kansen en uitdagingen die deze veranderingen met zich meebrengen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over media en de invloed die het heeft op onze samenleving. De boeken die we in dit artikel hebben besproken geven inzicht in de werking van media en de gevaren en kansen die het met zich meebrengt. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Door deze boeken te lezen kunnen we ons bewuster worden van de invloed van media en leren we hoe we hiermee om kunnen gaan.

Plaats een reactie