Boeken over Mediation

Mediation is een methode om conflicten op te lossen waarbij een onafhankelijke derde partij, de mediator, helpt om tot een oplossing te komen. Het is een steeds populairdere methode om conflicten op te lossen, zowel in de privésfeer als in de zakelijke wereld. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over mediation. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Mediation in de praktijk” door Fred Schonewille

Dit boek is geschreven door Fred Schonewille, een ervaren mediator en docent mediation. Het boek is bedoeld voor mediators en andere professionals die zich bezighouden met conflictoplossing. Het boek behandelt onder andere de verschillende fasen van het mediationproces, de rol van de mediator en de technieken die gebruikt kunnen worden om tot een oplossing te komen. Het boek is praktisch van aard en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

“Mediation in de praktijk” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. “De kracht van mediation” door Martin Euwema en Dick Bonenkamp

Dit boek is geschreven door Martin Euwema en Dick Bonenkamp, beiden hoogleraar mediation. Het boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in mediation, zowel professionals als leken. Het boek behandelt onder andere de geschiedenis van mediation, de verschillende vormen van mediation en de toepassingsmogelijkheden van mediation. Het boek is wetenschappelijk van aard en bevat veel verwijzingen naar onderzoeken en literatuur.

“De kracht van mediation” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. “Mediation, een praktische handleiding” door Dick Allewijn

Dit boek is geschreven door Dick Allewijn, een ervaren mediator en docent mediation. Het boek is bedoeld voor mediators en andere professionals die zich bezighouden met conflictoplossing. Het boek behandelt onder andere de verschillende fasen van het mediationproces, de rol van de mediator en de technieken die gebruikt kunnen worden om tot een oplossing te komen. Het boek is praktisch van aard en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

“Mediation, een praktische handleiding” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. “Mediation, vaardigheden en technieken” door Baukje van Leeuwen

Dit boek is geschreven door Baukje van Leeuwen, een ervaren mediator en docent mediation. Het boek is bedoeld voor mediators en andere professionals die zich bezighouden met conflictoplossing. Het boek behandelt onder andere de verschillende vaardigheden en technieken die een mediator nodig heeft om succesvol te zijn. Het boek is praktisch van aard en bevat veel oefeningen en casussen.

“Mediation, vaardigheden en technieken” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. “Mediation in strafzaken” door Jacques Claessen, Gert Jan Slump en Anneke van Hoek

Dit boek is geschreven door Jacques Claessen, Gert Jan Slump en Anneke van Hoek, allen werkzaam als mediator in strafzaken. Het boek is bedoeld voor mediators en andere professionals die zich bezighouden met mediation in strafzaken. Het boek behandelt onder andere de verschillende fasen van het mediationproces in strafzaken, de rol van de mediator en de technieken die gebruikt kunnen worden om tot een oplossing te komen. Het boek is praktisch van aard en bevat veel voorbeelden uit de praktijk.

“Mediation in strafzaken” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over mediation, zowel voor professionals als voor leken. De boeken behandelen onder andere de verschillende fasen van het mediationproces, de rol van de mediator en de technieken die gebruikt kunnen worden om tot een oplossing te komen. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu een ervaren mediator bent of geïnteresseerd bent in mediation als methode om conflicten op te lossen, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie