Boeken over medisch onderzoek

Medisch onderzoek is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg. Het is de basis voor het ontwikkelen van nieuwe behandelingen en medicijnen. Er zijn veel boeken geschreven over medisch onderzoek, variërend van wetenschappelijke publicaties tot populair-wetenschappelijke boeken. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over medisch onderzoek die de moeite waard zijn om te lezen.

1. De geneesmiddelenbijbel

De geneesmiddelenbijbel is een naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in medicijnen en de werking ervan. Het boek is geschreven door prof. dr. Dick Bijl, voormalig hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin. In het boek worden meer dan 1000 geneesmiddelen besproken, inclusief de werking, bijwerkingen en interacties met andere medicijnen. Het boek is geschikt voor zowel professionals als leken en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. De dokter en het lichaam

De dokter en het lichaam is geschreven door prof. dr. Frits Rosendaal, hoogleraar klinische epidemiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Het boek gaat over de geschiedenis van de geneeskunde en de ontwikkeling van medisch onderzoek. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de geneeskunde en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. De ontdekking van de antibiotica

De ontdekking van de antibiotica is geschreven door prof. dr. Jan Keij, emeritus hoogleraar medische microbiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het boek gaat over de ontdekking van de antibiotica en de impact die deze ontdekking heeft gehad op de geneeskunde. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de geneeskunde en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Het brein

Het brein is geschreven door prof. dr. Dick Swaab, emeritus hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het boek gaat over de werking van het brein en de invloed van hormonen en neurotransmitters op ons gedrag. Het boek is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van het brein en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. De patiënt als partner

De patiënt als partner is geschreven door prof. dr. Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie aan het Radboudumc. Het boek gaat over de veranderende rol van de patiënt in de gezondheidszorg en de noodzaak van een meer patiëntgerichte benadering. Het boek is geschikt voor zowel professionals als leken en is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over medisch onderzoek, variërend van wetenschappelijke publicaties tot populair-wetenschappelijke boeken. In dit artikel hebben we een aantal boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de geneeskunde, de werking van het brein of de veranderende rol van de patiënt in de gezondheidszorg, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie