Boeken over medische administratie en management

Medische administratie en management zijn belangrijke onderdelen van de gezondheidszorg. Het is van groot belang dat deze taken goed worden uitgevoerd om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Er zijn verschillende boeken beschikbaar die zich richten op medische administratie en management. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en aangeven waar je deze boeken kunt kopen.

1. Medische administratie en organisatie

Dit boek, geschreven door J. van der Meer en J. van der Velden, is een handboek voor medische administratie en organisatie. Het boek behandelt onderwerpen als kwaliteitszorg, patiëntveiligheid, wet- en regelgeving en financiën. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals in de gezondheidszorg. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Medisch management in de praktijk

Dit boek, geschreven door J. van der Meer en J. van der Velden, is een praktisch handboek voor medisch management. Het boek behandelt onderwerpen als leiderschap, communicatie, verandermanagement en strategie. Het boek is geschikt voor professionals in de gezondheidszorg die zich bezighouden met managementtaken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Medische informatiekunde

Dit boek, geschreven door J. van der Lei en E. de Keizer, is een handboek voor medische informatiekunde. Het boek behandelt onderwerpen als medische terminologie, medische codering, elektronische patiëntendossiers en privacy. Het boek is geschikt voor studenten en professionals in de gezondheidszorg die zich bezighouden met medische informatiekunde. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Zorgmanagement

Dit boek, geschreven door M. van der Meer en J. van der Velden, is een handboek voor zorgmanagement. Het boek behandelt onderwerpen als organisatiekunde, strategie, financiën en kwaliteitszorg. Het boek is geschikt voor studenten en professionals in de gezondheidszorg die zich bezighouden met zorgmanagement. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Medische ethiek en recht

Dit boek, geschreven door A. den Exter en M. Verweij, is een handboek voor medische ethiek en recht. Het boek behandelt onderwerpen als informed consent, euthanasie, abortus en medische aansprakelijkheid. Het boek is geschikt voor studenten en professionals in de gezondheidszorg die zich bezighouden met medische ethiek en recht. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken beschikbaar die zich richten op medische administratie en management. Deze boeken zijn geschikt voor zowel studenten als professionals in de gezondheidszorg. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te investeren in kennis en vaardigheden op het gebied van medische administratie en management om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

Plaats een reactie