Boeken over meditatie

Mediteren is een eeuwenoude techniek die steeds populairder wordt in onze moderne samenleving. Het is een manier om tot rust te komen, je gedachten te ordenen en meer in contact te komen met jezelf. Er zijn talloze boeken geschreven over meditatie, variërend van praktische handleidingen tot filosofische verhandelingen. In dit artikel zetten we een aantal interessante boeken over meditatie op een rijtje.

1. Mindfulness in de maalstroom van het leven – Edel Maex

Dit boek van de Belgische psychiater Edel Maex is een praktische gids voor mindfulness en meditatie. Maex legt op heldere wijze uit wat mindfulness is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijks leven. Hij gaat in op thema’s als stress, emoties en relaties en geeft concrete oefeningen om meer rust en balans te vinden. Mindfulness in de maalstroom van het leven is een toegankelijk boek voor zowel beginners als gevorderden.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de bekendste spirituele leraren van deze tijd. In De kracht van het nu legt hij uit hoe je door middel van meditatie en mindfulness meer in het moment kunt leven. Tolle gaat in op thema’s als ego, pijn en lijden en geeft praktische tips om meer bewustzijn te ontwikkelen. De kracht van het nu is een inspirerend boek dat je helpt om meer rust en geluk te vinden.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Meditatie – Pema Chödrön

Pema Chödrön is een boeddhistische non en een van de meest geliefde spirituele leraren van deze tijd. In Meditatie geeft ze een heldere uitleg van de basisprincipes van meditatie en mindfulness. Chödrön gaat in op thema’s als ademhaling, concentratie en compassie en geeft praktische oefeningen om meer innerlijke rust te vinden. Meditatie is een inspirerend boek dat je helpt om meer in contact te komen met jezelf.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Stilte – Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh is een Vietnamese boeddhistische monnik en vredesactivist. In Stilte gaat hij in op het belang van stilte en meditatie in ons drukke bestaan. Hanh legt uit hoe je door middel van meditatie meer innerlijke rust kunt vinden en beter kunt omgaan met stress en emoties. Stilte is een inspirerend boek dat je helpt om meer balans te vinden in je leven.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Zen en de kunst van het motoronderhoud – Robert M. Pirsig

Zen en de kunst van het motoronderhoud is een klassieker op het gebied van meditatie en filosofie. Het boek gaat over een motorreis door Amerika, waarbij de hoofdpersoon op zoek gaat naar de betekenis van kwaliteit. Pirsig combineert zijn persoonlijke ervaringen met filosofische inzichten en geeft op die manier een unieke kijk op meditatie en mindfulness. Zen en de kunst van het motoronderhoud is een inspirerend boek dat je aan het denken zet.

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over meditatie, variërend van praktische handleidingen tot filosofische verhandelingen. In dit artikel hebben we een aantal interessante boeken op een rijtje gezet, waaronder Mindfulness in de maalstroom van het leven van Edel Maex, De kracht van het nu van Eckhart Tolle, Meditatie van Pema Chödrön, Stilte van Thich Nhat Hanh en Zen en de kunst van het motoronderhoud van Robert M. Pirsig. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu een beginner bent of al jaren mediteert, er is altijd wel een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie