Boeken over mentale gezondheid

Mentale gezondheid is een belangrijk onderwerp waar steeds meer aandacht aan wordt besteed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer boeken verschijnen over dit onderwerp. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over mentale gezondheid en waar je deze kunt kopen.

1. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

In dit boek beschrijft Brené Brown hoe kwetsbaarheid juist kracht kan geven. Ze vertelt over haar eigen ervaringen en onderzoeken die ze heeft gedaan naar kwetsbaarheid en schaamte. Het boek is een aanrader voor iedereen die meer wil leren over het omgaan met kwetsbaarheid en het ontwikkelen van veerkracht.

Je kunt De kracht van kwetsbaarheid kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Dit boek gaat over het omgaan met tegenslagen en het vinden van geluk. Mark Manson beschrijft hoe we ons kunnen richten op de dingen die er echt toe doen en hoe we ons kunnen losmaken van de verwachtingen van anderen. Het boek is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer rust en balans in het leven.

Je kunt De edele kunst van not giving a f*ck kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Dit boek gaat over mindfulness en het vinden van rust in ons drukke bestaan. Haemin Sunim beschrijft hoe we ons kunnen richten op het hier en nu en hoe we ons kunnen losmaken van de drukte en stress van alledag. Het boek is geschikt voor iedereen die meer rust en balans wil vinden in het leven.

Je kunt De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Dit boek gaat over het vinden van innerlijke rust en het loslaten van negatieve gedachten en emoties. Eckhart Tolle beschrijft hoe we ons kunnen richten op het huidige moment en hoe we ons kunnen losmaken van de zorgen en angsten over de toekomst. Het boek is geschikt voor iedereen die meer rust en balans wil vinden in het leven.

Je kunt De kracht van het nu kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De moed van imperfectie – Brené Brown

In dit boek beschrijft Brené Brown hoe we ons kunnen richten op onze eigen kracht en hoe we ons kunnen losmaken van de verwachtingen van anderen. Ze vertelt over haar eigen ervaringen en onderzoeken die ze heeft gedaan naar perfectionisme en schaamte. Het boek is een aanrader voor iedereen die meer wil leren over het omgaan met imperfecties en het ontwikkelen van veerkracht.

Je kunt De moed van imperfectie kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken te vinden over mentale gezondheid. In dit artikel hebben we een aantal boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Of je nu op zoek bent naar meer rust en balans in het leven, of juist wilt leren omgaan met kwetsbaarheid en imperfecties, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. Vergeet niet om ook eens een kijkje te nemen bij de lokale boekhandel, zij kunnen je vaak goed adviseren en hebben vaak een verrassend aanbod.

Plaats een reactie